Aksaray'da feci otobüs kazası: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Aksaray bir tur otobüsünün şarampole devrilmesi sonucu ilk belirlemelere göre 7 kişi hayatını kaybetti, 33 kişi yaralandı. Yaralılar Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne ve özel hastanelere sevk edildi.

Kaza, sabah 07.00 sıralarında Aksaray-Ankara kara yolu Acıpınar mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Balıkesir Bandırma'dan yola çıkan Nurhan Hazer (60) idaresindeki 45 HB 0560 plakalı Akhisar Seyahat firmasına ait Mercedes marka yolcu otobüsü, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu şarampole devrildi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda ambulans, itfaiye ve jandarma ekibi sevk edildi.

Yaralılar, olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalenin ardından ambulanslarla Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve özel hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

Yaralıların bazılarının durumunun ağır olduğu bildirilirken, hayatını kaybedenlerin kimlik tespit çalışmaları devam ediyor.

Bakan Yerlikaya son durumu açıkladı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya kaza ile ilgili, "Kazada maalesef 7 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 2 vatandaşımız ağır olmak üzere 33 vatandaşımız da yaralanmıştır." açıklamasında bulundu.

3 savcı görevlendirildi

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Aksaray-Ankara karayolunda meydana gelen otobüs kazasıyla ilgili Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmış olup, 3 cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

POLİS-ADLİYE Haberleri

Bakan Yerlikaya Aksaray'daki otobüs kazasının kamera kaydını paylaştı
Down sendromlu öğrencinin ağzının bantlandığı fotoğrafa inceleme
Mobbing iddiasıyla müdüre silah çeken öğretmen tutuklandı
Afyon’daki otobüs kazasında muavin hayatını kaybetti
Ankara'da Siyasi Parti Genel Merkezine Uyuşturucu Operasyonu: 7 Gözaltı