Aksaray'da zehir tacirlerine darbe

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, jandarma tarafından düzenlenen "Narkoçelik-40" operasyonlarında 3 ton 972 kilogram uyuşturucu madde ile birlikte 125 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinesinde, 32 ilde gerçekleştirilen "Narkoçelik-40" operasyonlarının detaylarını paylaştı. Operasyonlar, Diyarbakır, Antalya, Erzurum, Van, Ankara, İstanbul, Manisa, İzmir, Rize, Edirne, Gaziantep, Siirt, Mardin, Iğdır, Samsun, Hatay, Kahramanmaraş, Ardahan, Kocaeli, Tekirdağ, Batman, Adıyaman, Bolu, Elazığ, Aksaray, Bingöl, Afyonkarahisar, Zonguldak, Malatya, Hakkari, Ağrı ve Aydın'da jandarma ekipleri tarafından yürütüldü.

Ele Geçirilen Malzemeler ve Gözaltılar

Bakan Yerlikaya, yapılan operasyonlarda toplamda 3 ton 972 kilogram uyuşturucu madde, 15 milyon 825 bin 619 adet kök kenevir ve kök skunk, ayrıca 188 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildiğini duyurdu. Operasyon sonucunda 125 zehir taciri ve sokak satıcısının yakalandığını, bunlardan 63’ünün tutuklandığını belirtti. Şüphelilerden 3’ü hakkında adli kontrol kararı verildiği, diğerleri hakkında işlemlerin devam ettiği ifade edildi.

Kararlılık Vurgusu

Bakan Yerlikaya, açıklamasında ülkeyi uyuşturucu madde imalatçıları ve sokak satıcılarından temizleme kararlılığını bir kez daha vurguladı. “Ülkemizi zehir tacirlerinden ve sokak satıcılarından temizlemeye kararlıyız” ifadelerini kullanan Yerlikaya, operasyonların süreceğini belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

POLİS-ADLİYE Haberleri

6 yaşında evlendirilen H.K.G. davasında karar çıktı
7 yaşındaki Yusuf Aymergen, telefonunu tutmaya çalışırken düşmüş
Diş hekimi kılığına girip diş çeken temizlikçi tazminat ödeyecek
Konya merkezli FETÖ operasyonunda 6 gözaltı
Basketbol oynarken kolu tele takıldı, 24 dikiş atıldı