Akşehir'de Şehit Aykut Kazar Anaokulu Törenle Açıldı

Şırnak'ta 2017 yılında şehit olan Uzman Çavuş Aykut Kazar’ın anısına yaptırılan Şehit Aykut Kazar Anaokulu, düzenlenen törenle Akşehir'de hizmete girdi. Törene şehit annesi Semra Kazar duygusal anlar yaşattı.

Konya'nın Akşehir ilçesinde yapımı tamamlanan Şehit Aykut Kazar Anaokulu, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Anaokulu, 14 Kasım 2017 tarihinde Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde operasyona katıldığı sırada kayalıklardan düşerek ağır yaralanan ve 10 gün süren yaşam mücadelesinin ardından şehit olan Uzman Çavuş Aykut Kazar anısına yaptırıldı.

Şehit Annesi Semra Kazar'dan Duygusal Konuşma

Törende konuşan şehit annesi Semra Kazar, oğlunun anaokulu hayalini gerçekleştirdiklerini belirtti. Kazar, “Oğlum izne geldiğinde bana ‘Anne, bir kreş veya anaokulu açmayı düşünüyorum, çocukları çok seviyorum’ dedi. Oğlumun bu hayalini gerçekleştirmek için Milli Eğitim Müdürümüz ve belediye başkanımızla görüştük. Herkese teşekkür ediyorum. Bir haftadır uyumuyorum, rüyamda oğlum ‘Seninle gurur duyuyorum, okulun yanındayım’ dedi” şeklinde konuştu.

Törene Geniş Katılım Oldu

Törende, anaokulu öğrencileri şiirler okudu. Akşehir Garnizon Komutan Vekili İbrahim Polat, Akşehir Belediye Başkanı A. Nuri Köksal, Akşehir Milli Eğitim Müdürü Barbaros Topaloğlu, Şehit ve Gazi Aileleri Dernek Başkanı İsmail İnce, şehit annesi Semra Kazar ve birçok şehit ve gazi ailesi açılışa katılım sağladı.

Şehit Aykut Kazar Anaokulu, şehidin çocuk sevgisine dayanan bir hayalin gerçeğe dönüştüğü bir proje olarak Akşehir’e kazandırıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Gündem Haberleri

Kulu Makası'nda kaza: Otomobil, traktörün çekisine çarptı
Bahçeşehir ve Yaylapınar Mahallelerinde hummalı çalışma
Motosikletli çocuk kamyonetle çarpıştı: Kaza anı kamerada
Açık kalan damper levhayı büktü
Şule Yüksel Şenler Anaokulu'na Yeni Oyun Alanı