Aladağlar-Bolkar Dağları Foto Safari Yarışması Başladı

Niğde Valiliği, Ahiler Kalkınma Ajansı ve Fotoğraf Organizasyonları Derneği (FOTON) tarafından Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı desteğiyle düzenlenen Aladağlar-Bolkar Dağları Foto Safari Yarışması 6-9 Haziran tarihleri arasında gerçekleşiyor.

Türkiye'nin önemli turizm bölgelerinden biri olan Niğde'nin Aladağlar ve Bolkar Dağları'nın doğal ve kültürel zenginliklerini tanıtmak amacıyla düzenlenen foto safari yarışması, farklı illerden gelen fotoğraf tutkunlarını bir araya getiriyor. Katılımcılar, bölgenin güzelliklerini, derin kültürel geçmişini ve etkileyici yöresel özelliklerini fotoğraflarla ölümsüzleştiriyor.

Seçici Kurul Üyeleri ve Etkinlik Programı

Yarışmanın seçici kurul üyeleri arasında ünlü foto muhabiri Coşkun Aral, fotoğrafçılar Mustafa Seven, Cem Kıvırcık, Osman Demirden, FOTON Yönetim Kurulu Üyesi Tanın Helvacı ve Fatih Kızılkaya ile Ahiler Kalkınma Ajansı Planlama, Programlama ve Strateji Geliştirme Birimi Başkanı Faruk Er bulunuyor. Etkinlik kapsamında Aladağlar Milli Parkı'nda bir zirve yapan seçici kurul üyeleri, katılımcılarla birlikte Niğde Valisi Cahit Çelik'in rehberliğinde parkı gezdi.

Niğde Valisi Cahit Çelik'ten Çevre Duyarlılığı Mesajı

Vali Cahit Çelik, Aladağlar Milli Parkı'nda yaptığı açıklamada, parkta 392 endemik bitki türü bulunduğunu belirterek, hem Aladağlar hem de Bolkar Dağları'nın Türkiye'nin en güzel dağlarından olduğunu vurguladı. Çelik, çevre duyarlılığına dikkat çekerek, dağlarda gördükleri plastik atıkların kendilerini üzdüğünü ifade etti ve çevreye karşı daha duyarlı olunması gerektiğini söyledi.

Coşkun Aral: "Bölge Fotoğrafçılar İçin Eşsiz"

Belgesel yapımcısı ve foto muhabiri Coşkun Aral, bölgenin fotoğrafçılar için eşsiz güzellikler sunduğunu belirterek, makro ve su altı fotoğrafçılığı için birçok detayın bulunduğunu dile getirdi. Yarışma kuralları gereği belirlenen rotalarda üç gün boyunca fotoğraf çeken katılımcıların eserleri, seçici kurul tarafından değerlendirilecek.

Ödüller ve Kapanış Töreni

9 Haziran'da düzenlenecek törenle, yarışmada birinci olan katılımcıya 25 bin TL, ikinciye 20 bin TL, üçüncüye ise 15 bin TL ödül verilecek. Etkinlik, bölgenin turizm potansiyelini artırmaya yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri

Konya Bu Parçalarla Filistin'e Selam Gönderdi
19. Alanya Uluslararası Caz Festivali Muhteşem Konserlerle Başladı
Traktörüyle tarlasına Funda Arar yazan çiftçi amacına ulaştı
Bu Hafta Sinemalarda: 5’i Yerli 12 Yeni Film Vizyona Giriyor
Hababam Sınıfı Müzesi Yenilenen Yüzüyle Ziyarete Açıldı