Alanya-Antalya Otobanı için çalışmalar başlıyor

AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası'nda (ALTSO) düzenlenen toplantıda, Alanya-Antalya Otobanı'nın Mart ayında tam kapasiteyle başlayacağını müjdeledi.

"Alanya-Antalya Otobanı Projesi Mart Ayında Başlıyor"

AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası'nda (ALTSO) düzenlenen "Alanya’mızın sorunları ve çözüm önerileri" konulu istişare toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, Alanya-Antalya Otobanı'nın yap-işlet modeliyle hayata geçirileceğini belirterek, projenin Mart ayında tam kapasiteyle başlayacağını duyurdu.

Çavuşoğlu, şantiye çalışmalarının hem Antalya hem de Alanya tarafında başladığını ifade ederek, "Alanya-Antalya Otobanı’nın kredisi sağlandı ve Mart ayında çalışmalar tam kapasiteyle başlayacak. Bu proje, Alanya-Mersin Otobanı ile birleştirilerek bölgenin ulaşım altyapısını güçlendirecek" dedi.

"D-400 Trafik Sorununu Çözmek İçin Çalışıyoruz"

Çavuşoğlu, Alanya'nın D-400 karayolundaki trafik sorunlarına da değinerek, ışıklı kavşakların sayısının azaltılması gerektiğini vurguladı. "D-400 karayolundaki trafiği hızlandırmak için bazı kavşak ve ışıkları kaldırmamız gerekiyor. Bu, Alanya’nın trafiğini rahatlatacak adımlardan biridir" dedi. Ayrıca, Alanya çevreyolu üzerindeki köprü ve tünel çalışmalarının hızla devam ettiğini belirtti.

"TOKİ Evleri ve Doğalgaz Çalışmaları Hız Kazanacak"

Çavuşoğlu, Alanya’da lojman ve konut sorunu olduğuna dikkat çekerek TOKİ projelerine hız verileceğini belirtti. "Deprem bölgesi önceliğimiz olsa da Alanya’da sosyal konutlar kapsamında TOKİ evleri kazandırmaya devam edeceğiz. Ayrıca, doğalgaz projeleri kapsamında birinci fazda yüzde 55, ikinci fazda yüzde 10 seviyesine ulaştık" dedi.

"Alanya'nın Eğitim ve Sağlık Yatırımları Devam Ediyor"

Alanya’daki eğitim ve sağlık yatırımlarına da değinen Çavuşoğlu, Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne ek 50 yataklı bir onkoloji merkezi yapıldığını söyledi. Ayrıca, adli tıp hizmetlerinin de Alanya’da verilmeye başlanacağını belirterek, vatandaşların adli tıp işlemleri için Antalya’ya gitmek zorunda kalmayacağını ifade etti.

"Alanya’nın Temizliği ve Turizm Kalitesine Önem Veriyoruz"

Alanya’nın turizmini geliştirmek için deniz temizliğine dikkat çeken Çavuşoğlu, "Denize pis su karışmaması gerekiyor. Bu, Alanya turizmi için çok önemli bir konu. ASAT birimi ile iş birliği yaparak bu eksiklikleri gidermeye çalışıyoruz" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Kadir Aydar Neden Siyasi Yasak Aldı?
Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar’a siyasi yasak
Dünyanın en büyüğü Ankara'ya yapılıyor
Etimesgut Belediyesi’nde Skandal İşten Çıkarmalar: 9 İşçi Haksız Yere Suçlandı
Erdoğan’ın 'boykot' paylaşımı büyük ilgi gördü