Alanya’nın Tarihi Hazinesi Gün Yüzüne Çıkıyor

Alanya'nın Seki Mahallesi sınırlarında yer alan, 9. yüzyıl Roma Dönemi'ne dayanan Syedra Antik Kenti'nde kazı çalışmaları hızla devam ediyor.

Alanya ilçesinin gizli kalmış tarihi hazinelerinden biri olan Syedra Antik Kenti, turizme kazandırılma yolunda önemli adımlar atılıyor. Tarihi 9. yüzyıl Roma Dönemi'ne uzanan ve Seki Mahallesi'nde yer alan antik kentte, kazı çalışmaları Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi'nden Doç. Dr. Hasan Ertuğ Ergürer'in başkanlığında hızla devam ediyor. Alanya Belediyesi ve ALTAV'ın desteklediği çalışmalarda su sarnıçları, tapınaklar, tiyatro kalıntıları ve mozaikler gibi birçok tarihi yapı gün yüzüne çıkarıldı.

Başkan Özçelik'ten Destek Mesajı

Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, eşi Canan Özçelik ile birlikte Syedra Antik Kenti’ni ziyaret etti. Kazı Başkanı Doç. Dr. Hasan Ertuğ Ergürer'den bilgi alan Özçelik, Alanya Belediyesi olarak kazı ve restorasyon çalışmalarına tam destek verdiklerini belirtti. Başkan Özçelik, "Bu değerli tarihi mirasın turizme kazandırılması adına yürütülen çalışmalara tüm desteğimizi vermeye devam edeceğiz" dedi. Çalışmaların hızlanarak 2025 yılında büyük ölçüde tamamlanması bekleniyor.

"Alanya ve Ülkemiz Adına Teşekkür Ediyorum"

Ziyaret sonrası açıklama yapan Başkan Özçelik, Syedra Antik Kenti'nin büyüleyici atmosferine dikkat çekerek şunları söyledi: "Syedra Antik Kenti, kültür turizmi açısından büyük bir potansiyele sahip. Buradaki çalışmaların turizme katkı sağlayacağına inanıyorum. Kazıların 2025 yılına kadar önemli bir bölümünün tamamlanacağını öğrendik. Emeği geçen herkese, Alanya ve ülkemiz adına teşekkür ediyorum."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri

Altın Portakal Film Festivali Başarı Ödülleri Farah Zeynep Abdullah ve Aras Bulut İynemli’nin
İpekyolu Köprüsü'nde Restorasyon Çalışmaları Başladı
Alanya Kalesi Müzikhol Oluyor
Mersin'de Meydan Peygamber İçin Doldu Taştı
Selçuk'ta Romalı Gladyatöre Ait Lahit ve Kilise Kalıntıları Bulundu