Alkol - Bonzai - Fuhuş

Yücel Kemendi

Türkiye”mi çok garip bir ülke, yoksa biz mi?

Bugün Türkiye de sakın içkiyi yasaklamayın, kullananlara zorluk çıkarmayın, yaygarası yapılıyor.

Neden yasaklanmasın?

“İçkiye yasak getirirseniz, bonzai patlar...”

Hadi Canım;

Türkiye”de Her gün ölümlere neden olan bonzainin çoğalmasını nasıl yorumlarsınız? İçki yasağımı var ki, bu illet bu kadar yaygınlaştı?

Bazılarına göre maalesef varmış. Yani, Hükümet Alkolü yasaklamış bonzai denilen bu illet ondan çoğalmış.

Terbiyem müsaade etse ben söyleyeceğimi biliyorum ama, demeyeceğim.

 

Çünkü ülkemizde  alkollü bir içki türünün üretilmesine, tüketilmesine, nerede ne zaman hangi yaptırımlarla sınırlama getirilmiştir?

Ben bilmiyorum ve duymadım. Bilen varsa bana da söylesin,

Bazılarına göre içki yasaklanmış onun için de ortada kaygı verici bir tablo varmış.

Evet ortada kaygı verici bir durum var.

Ancak bu içkinin yasaklanmasından değil aşırı tüketilmesinden kaynaklanan bir durum.

Yıllara göre içki tüketimine bakarsak bizim değerlendirmemizin ne kadar doğru olduğu da ortaya çıkacaktır.

İçilen içki miktarına göre 2005-2010 arasında Türkiye’de kişi başına içki tüketimi 18.3’ten 20.5 litreye yükselmiş. 2011 ve 2012’de Türkiye’de içki tüketiminin daha da artmış ve 21.3 litre, 2014 yılının ilk altı ayında bu oran 12.5 litre civarında seyretmektedir.

En fazla artışsa ise şarapta. Ancak bira birincilik  tahtını koruyor. Türkiye’de.Rakı ve diğerlerinin yaklaşık iki, şarabınsa 10 katı kadar bira tüketiliyor.

Sonra bonzai; Konya”da Sadece bir hastanede son 1 ayda 15 bonzai kullanıcısı başvurmuş, bu kişilerden 1’i hayatını kaybetmiş. Nerdeyse iki günde en az 1 bonzai vakası!

Bonzai tehlikesinin ulaştığı boyut acil servislerde tüm çıplaklığıyla hissediliyor.  Bonzai yada herhangi bir uyuşturucu kullanımındaki artışı görmek için acil servislerde bir gece geçirmek yeterli.

Geçen hafta bir yakınım için Acil serviste bulundum gecenin ilerleyen saatlerinde ambulanslar hastadan çok bonzai veya başka bir uyuşturucu kullandıktan sonra fenalaşan bağımlıları acil servislere taşıyor, kullanıcıların büyük çoğunluğu çocuk ve gençlerden oluşuyor. İsmini burada veremeyeceğim bu hastanede gece yarısına az bir vakit kalmış, acile ağzından köpükler çıkan bir genç getirildi. Arkadaşları genci zor zapt edebiliyor, hemşire serum takmaya çalışıyor ama uyuşturucunun etkisinden genci zapt etmek çok zor.

Toplumda son yıllarda evlenmeler yüzde 0,6 azalırken boşanmalar yüzde 1,6 artmış. Uyuşturucu kullanım yaşı 15’e kadar düştü. Devlet Denetleme Kurulu’nun hazırladığı rapora göre, Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi ve Eğitim Merkezleri’ne Uyuşturucu illetinden kurtulmak için (AMATEM) başvuranların sayısı, son on yılda  yüzde bin 781 arttı. Bonzai, lise ve ilkokullara kadar girdi.

İkinci ve önemli başka bir başka konuda FUHUŞ, geçenlerde bir dostum Türkiye’de şuan birçok ilimizde faaliyet içerisinde olan sadece 45 kadar genelev var. Bu genelevlerde çalıştırılan ve resmi olarak vergisi alınan bin 500 kadın bulunuyor dedikten sonra, eski yıllarda bunun daha çok olduğundan bahsetti,

Evet bu dostumun söylediği doğru, Genelevlerde çalıştırılan hayat kadını sayısı bin 500 olarak gözükse de, aslında Türkiye’de resmi olmayan yollarla fuhuş yapan ya da fuhşa zorlanan kadınların sayısı bu rakamın çok çok üzerinde. Son 10 yılda fuhuş sektörüne düşürülen kadınların sayısı 100 Binden 300 Bine Çıkmış. Bu bilgiyi de dostuma iletmiş olayım.

Birde; Türkiye çok garip bir ülke dedim ya,

Gariplik burada da görülüyor, çünkü Türkiye’de sadece yerli hayat kadınları bulunmuyor, özellikle Rusya, Belarus, Moldova, Ukrayna gibi ülkelerden getirilen kadınların sayısı binleri buluyor.

 

Bunların artışı mevzuat ve devlet eliyle oluşturulan zeminler nedeniyle aileleri yıkıyor, ahlaksızlığı sürekli körüklüyor.

Türkiye'de son yıllarda fuhuş sektörü giderek artıyor. Raporlara göre son 8 yılda 4 kat artan fuhuşun temel nedenleri arasında ekonomik sorunlar gösterilse de tabiî ki sebep sadece ekonomik değildir, Manevi eğitim eksikliği en büyük tetikleyicidir.

Eğer İçki ve Fuhşa, otoyol, demiryolu, gökdelen yapımı kadar önem verilmiş olsaydı, bu oranlar daha düşük olacaktı.

Yorum Yap
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (9)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.