Almanya Türkler'i Geri mi Gönderiyor?

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, Almanya'nın Türkiye'ye sığınmacı göndereceğine dair Alman basınında çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Keçeli, böyle bir uygulamanın söz konusu olmadığını belirtti.

Dışişleri Bakanlığı'ndan Alman Basınındaki İddialara Yalanlama

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, Alman basınında yer alan, Almanya'da yasal ikamet hakkı bulunmayan Türk vatandaşlarının Türkiye'ye sınır dışı edileceği iddialarını kesin bir dille yalanladı. Keçeli, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bu tür bir uygulamaya onay verilmediğini vurguladı.

Keçeli, yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: "Alman basınında yer alan, Almanya'da yasal ikamet hakkı bulunmayan vatandaşlarımızın Türkiye'ye geri dönüşlerine ilişkin haberler doğru değildir. Vatandaşlarımızın toplu olarak sınırdışı edilmesine ilişkin hiçbir uygulamaya onay verilmemiştir."

Scholz-Erdoğan Görüşmesinde Gündeme Gelmedi

Öncü Keçeli, iddiaların aksine, Almanya'nın Türkiye'ye toplu sığınmacı göndermesi konusunda bir anlaşmanın bulunmadığını belirtti. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Almanya Şansölyesi Olaf Scholz arasında 23 Eylül’de New York'ta yapılan görüşmede bu konunun gündeme gelmediğini de özellikle vurguladı.

Söz konusu haberlerin doğru olmadığını belirten Keçeli, Türkiye'nin bu konuda herhangi bir talepte ya da kabulde bulunmadığını ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Sıfır Atık Hareketi Level Atlıyor: Depozito Geliyor
Yargı Reformu Strateji Belgesi’nin tamamlanmasında son aşamaya gelindi
Deprem bölgesinde konut teslim sayısı 101 bini geçti
Ankara İtfaiyesine 300 Yeni Personel Alımı Yapılacak
İYİ Parti'den İstifa Eden Göker Gözütok Ne İş Yapıyor? Mesleği Ne?