Altay'dan İsrail'e Sert Tepki: Bu utanç durumuna son verilmeli

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, İsrail'in Lübnan Nebatiye Belediye binasına düzenlediği saldırıda Nebatiye Belediye Başkanı Ahmed Kahil'in hayatını kaybetmesi üzerine sert açıklamalarda bulundu.

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı (UCLG) Başkanı ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, İsrail’in Lübnan’da düzenlediği saldırıda Nebatiye Belediye Başkanı Ahmed Kahil’in hayatını kaybetmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Altay, UCLG Başkanı olarak belediye başkanına yapılan bu saldırıyı kınadığını belirtti.

Altay, İsrail'in özellikle son bir yılda Gazze ve Batı Şeria başta olmak üzere Filistin’de kadın, çocuk demeden sivilleri hedef aldığını ve 40 binden fazla insanı katlettiğini vurguladı. İsrail’in, insanlık tarihinin en kanlı zulümlerinden birini gerçekleştirdiğini ifade eden Altay, bu zulmün durdurulması gerektiğinin altını çizdi.

"İnsanlık suçudur"

İsrail’in Lübnan’da sivilleri hedef alan saldırılarının devam ettiğini söyleyen Altay, Nebatiye Belediye binasına yönelik saldırının kasıtlı olarak yapıldığını dile getirdi. Altay, "Özellikle kamu hizmeti yürüten ve zor şartlar altında çalışan insanların bulunduğu kurumların hedef alınması bir insanlık suçudur. Bu konuda herkesin tepkisini göstermesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

"İnsanlık tarihinin utanç durumu son bulmalı"

Uğur İbrahim Altay, Birleşmiş Milletler başta olmak üzere tüm dünya teşkilatlarının ve kurumların yerel yöneticilerin güvenliğini sağlama zorunluluğu olduğunu belirtti. Bu saldırıların kaos ortamı yaratıp, insanları vatanlarından ayrılmaya zorlayacağını belirten Altay, "İnşallah bu saldırılar sona erer ve insanlık tarihinin utanç verici bu durumu son bulur" dedi.

"İsrail'in zulmü durdurulmalı"

Altay, İsrail’in kadın ve çocuk demeden sivilleri hedef alan bir politika izlediğini vurgulayarak, "İnsanlığın topyekûn olarak bu zulme tepki vermesi ve eli kanlı İsrail’in zulmünü durdurması gerekiyor" sözleriyle açıklamasını sonlandırdı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haberleri

Konya Yine Listede! Sucuğa Tavuk Eti, Peynire Natamisin Katıldı
Düğünlere Sivil Polis Denetimi
Akşehir'de Feci Kaza! BİM Kamyonu ile Patpat Çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı
Konya’da Tramvay Kazası: Seferler Durduruldu
Kara kış geliyor! Meteorolojiden Konya'ya uyarı