Altın Koza'nın en iyi filmi: Hemme'nin Öldüğü Günlerden Biri

Adana Büyükşehir Belediyesi ve Festival Onursal Başkanı Zeydan Karalar'ın ev sahipliğinde düzenlenen 31. Uluslararası Altın Koza Film Festivali, 23 Eylül'de başladı ve Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen kapanış töreniyle sona erdi.

Festivalin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda 11 film, 16 farklı kategoride yarıştı. Başkanlığını yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın yaptığı jürinin değerlendirmesi sonucunda, Murat Fıratoğlu'nun yönettiği "Hemme'nin Öldüğü Günlerden Biri", En İyi Film Ödülü'ne layık görüldü. En İyi Yönetmen Ödülü ise "Hiçbir Şey Yerinde Değil" filmiyle Burak Çevik'in oldu.

Diğer Ödüller

Yarışmada, Yılmaz Güney Ödülü "Gecenin Kıyısı" filmiyle Türker Süer'e, Jüri Özel Ödülü ise "Hiçbir Şey Yerinde Değil" ile Burak Çevik'e verildi. İzleyici ödülünü ise "Hakkı" filmiyle Hikmet Kerem Özcan kazandı.

Oyunculuk Ödülleri

En İyi Kadın Oyuncu Ödülü, "Ölü Mevsim" filmindeki performanslarıyla Funda Eryiğit ve Ece Yaşar'a verildi. En İyi Erkek Oyuncu Ödülü ise "Ölü Mevsim" ile Erdem Şenocak ve "Gecenin Kıyısı" ile Ahmet Rıfat Şungar'ın oldu. Yardımcı Rolde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü, "Ölü Mevsim"deki performansıyla Nesrin Uçarlar'a giderken, Yardımcı Rolde En İyi Erkek Oyuncu Ödülü yine aynı filmle Serkan Ercan'a verildi.

Belgesel ve Kısa Film Kategorilerinde Kazananlar

Ulusal Belgesel Film Yarışması'nda En İyi Belgesel Ödülü, İlkay Nişancı'nın "Zamanın Kıyısında Sınav" filmine verilirken, Jüri Özel Ödülü Bahar Bektaş'ın yönettiği "Sürgün Asla Bitmez" filmine layık görüldü. Uluslararası Kısa Film Yarışması'nda En İyi Kısa Film Ödülü, Türkiye'den Çağıl Bocut'un "Her Gün Biraz Daha Kolay" adlı filmine verildi.

31. Uluslararası Altın Koza Film Festivali, sinema dünyasına önemli katkılar sunan yapıtları ödüllendirerek, bu yıl da sinemaseverler için unutulmaz bir deneyim sundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri

Türkan Saylan belgeseli Bursalılarla buluştu
Yeşilçam seven Niğdeliler! Bu konseri kaçırmayın
11. Konya Kitap Günleri'nin teması 'Filistin, Kudüs ve Gazze'
'Ankara’da Çalışan Kadın' fotoğraf yarışması başvuruları başladı
Geleceğin cam işleme sanatçıları Karatay'da yetişiyor