Anadolu’nun girişim platformu açıldı

Kendi internet şirketini kurmak ve yatırım almak isteyen girişimciler için Konya merkezli girişimci destek platformu Startups 42 açıldı.

İnternet şirketlerinin küresel olarak yeni ekonomi sistemini oluşturduğu tartışmasız bir gerçek. Geleneksel ticarete kıyasla daha hızlı büyüyen ve milyon dolarların kazanılabilir olduğu yeni sektörden bahsediyoruz. Yıllar önce kulaktan kulağa dolaşan internet girişimi serüvenleri son yıllarda basına da yansımaya başlayınca insanların inancı daha da arttı. Mesela YemekSepeti.com’un tamamının 589 milyon dolara, Whatsapp’ın sadece %17’sinin 16 milyar dolara satılması hem girişimcilerin hem de kapital sahibi yatırımcıların iştahını kabartmaya başladı. Daha evvelinde tüm dünyada girişimciler para, yatırımcılar ise fikir aramaya başlamışken bu yüzden girişimci ve yatırımcı bir araya getirmeye çalışan onlarca oluşum da aynı zamanda faaliyet göstermeye başlamıştı. Türkiye’de sayılı olan oluşumlardan biri de son olarak Konya’da Startups 42 adıyla kuruldu.

Yatırımcıların yer aldığı Startups 42; internet, eticaret, mobil, oyun ve yazılım konusunda fikri/girişimi olan, girişimini hayat geçirmek veya büyütmek isteyen girişimcilerin projelerine yatırım yaparak girişimin daha hızlı büyümesini sağlamayı hedefliyor. Yatırımcılar girişime ortak oluyor ve sağladığı yatırım sermayesi ile yazılım geliştirme, reklam ve tanıtım, operasyon ve organizasyon, ekip genişletme, şirket kurulumu vesaire alanlarda bütçe duvarına takılan girişimlerin bir anlamda önünü açmaya çalışıyor.  Girişimci ve yatırımcıyı bir araya getirmek adına Türkiye’de de bir kaç platform kuruldu ve başarılı bir şekilde ilerlemeye devam ediyor. Bu platformların İstanbul merkezli olması nedeniyle son yıllarda Konya başta olmak üzere Anadolu'dan çok fazla girişimci İstanbul’a giderken, Startups 42 Başkanı Deniz Kahveci platformun bir değer amacı ise yaşanan beyin göçünü minimuma indirmek ve Anadolu’daki girişimcilerle daha yakın olmak olduğunu belirtiyor. Startup nedir sorusunu “Esasında Startup demek; hızlı büyüme için tasarlanmış, tüm detayları ve senaryoları belirlenmiş, ilk prototipini çıkarmış veya hizmet vermeye hazır, sürekliliğe sahip şirket modelidir. Yalnız şu an tüm dünyada rüzgar gibi esen ise teknoloji startuplarıdır. Bu saydığım özellikler arasına teknoloji sunmak veya kullanmayı da eklediğimizde startupın tam olarak ne olduğunu anlayabiliriz” diyerek özetleyen Deniz Kahveci daha detaylı bilginin www.Startups42.com internet sayfasından alınabileceğini sözlerine ekledi.

Startups 42 internet sayfası üzerinden yapılan başvurular önce ufak bir değerlendirmeden geçiyor. Etkin fikirlerin girişimcileri ile telefon, e-posta kanalları ile iletişimler kuruluyor. Girişimciler daha sonra Startups 42 mentorları tarafından ücretsiz kısa bir eğitim programına katılıyor daha sonra aldığı eğitim doğrultusunda girişim fikrini gözden geçirip startup sunumunu hazırlıyor. 

 

Teknoloji Haberleri

Yeni Nesil 5G Teknolojisinin Temel Özellikleri
Cerrahi İşlemlerde Robotik Tıp Kullanımı
Mevlana Kalkınma Ajansı TeknoGirişim Dersi Programı'nın 4. Dönemi Başladı
HÜRJET ses hızını aşmayı başardı