Özel Anıt Hastanesi Kurucularından Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Cemil Er, Hizmet ihracatındaki başarıdan ve Sağlık turizmini Memleket'e anlattı.
Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin bu yıl bir araştırmalarında dışardan gerek mal satımı ve hizmet satımıyla ülkeye kazandırılan dövizle alakalı bir rapor hazırladı. İhracatların, mal ve hizmet başlıklarında adlandıran Türkiye İhracatçılar Meclisi bu yıl Türkiye’de ilk 500’e giren firma ve şirketleri açıkladı. Hizmet sektöründe ise Konya’dan Anıt Hastanesi ilk 500 şirket içerisine girerek sağlık turizminde adından söz ettirdi. Anıt hastanesinin başarısının çalışarak oluştuğunu anlatan Op. Dr. Cemil Er, “Anıt Hastanesi olarak Türk vatandaşlarına sosyal güvenlik hizmeti vermenin yanında Hollanda’nın bir özel sigorta hizmeti Zilveren Kruis ile yaklaşık 5 yıldır anlaşmalıyız. Konya’da bu anlaşmayı yapan ilk hastanelerden bir tanesiyiz. Yurt dışındaki gurbetçilerimiz orada özel sigortalarını yaptırıyorlar ve Türkiye’ye geldikleri zaman biz onların sağlık problemlerini gidermeye çalışıyoruz. Burada yaptığımız muayene ve tedavi faturalarını Hollanda’ya gönderiyoruz. Hollanda’dan da bize döviz olarak para girdisi oluyor. Burada gurbetçilerimize yaptığımız muayenelerin ücretleri sigortalı oldukları şirketler tarafından bize ödeniyor. Bunun ismi ise hizmet ihracatı olarak adlandırıldığı için bizde hizmet ihracatı yapmış bulunuyoruz. Hizmeti ülkemizde yaptığımızdan dolayı hizmet ihracatında ilk 500 girdiğimizi, İhracatçılar Meclisi bizi bilgilendirerek bu alandaki başarımızı tebrik etti” dedi.
2016’DA 1 MİLYON MUAYENE!
Sağlık hizmetinde 11’inci yılını dolduran Anıt Hastanesi aile şirketi olarak kuruldu. İlk kurucusu ve en büyük hissedarı olan Dr. Cemil Er, Konya’nın en iyi yoğun bakım ünitelerinden birinin Anıt Hastanesi olduğunda söyledi. 20 uzman hekimle ve 128 personelle hizmet veren Özel Anıt Hastanesi’nde Yıllık 5 bin civarında ameliyat yapılıyor. 2016 yılında da 1 milyon muayene yapıldığını söyleyen Dr. Er, “büyüklük; hizmette ve yapılan iştedir. Bazı branşlarla birlikte özellikle Genel Cerrahi alanında Türkiye’de referans hastane durumundayız. Bunu Türkiye’de en çok yapan ve en ileri teknolojiyi kuran hastaneler içindeyiz” şeklinde konuştu.
HOLLANDA’DAN GELEN BAŞARI!
Sağlık hizmetlerine tüm hızıyla devam eden Özel Anıt Hastanesi diğer yandan da yurt dışına bir çok etkinlik gösteriyor. Her yıl Hollanda’daki fuarlara da katılan Özel Anıt Hastanesi hizmet verdiği alanlarda kendini tanıtmak için stantlar açıyor. Hollanda’daki faaliyetlerinden bahseden Dr. Cemil Er, “ Biz Zilveren Kruis organizasyonlarında 5 gün süren festivallere de katılıyoruz. Bunların yanında Hollanda’da Cami Dernekleri ve Bazı STK’larla iş birliği yapıyoruz. Bunların yanında ırak ve iran gibi ülkelerden Anıt Hastanesine tedavi olmaya gelen insanlar oluyor” dedi.
SAĞLIK TURİZMİNDE İLERLEMELİYİZ!
Konya’nın sağlık turizmi açısında da direkt uçuşlar olmadığı için yeterli oranda ilerleyemediğinin altını çizen Dr. Cemil Er, “Konya’ya başka ülkelerden direkt uçuşlar olmadığı için İstanbul ve Antalya ile rekabet etmemiz mümkün değil. Sağlık turizmi açsından en iyi şehir İstanbul bulunuyor. Antalya’daki sağlık turizmi ise oraya gelen turistlere yaptığı muayenelerden oluşuyor. Antalya’ya özel olarak sağlık için gelen turist olmuyor. Fakat İstanbul ve Konya gibi sağlık sektörü gelişmiş şehirlere gelen turistler sağlık için geliyor. Bu alanda İstanbul, Türk Cumhuriyetleri, Arap Dünyası ve Avrupa’ya hizmet veriyor. Konya’da sağlık sektörü gelişmiş olmasına rağmen İstanbul’la rekabet edemiyoruz” dedi.
KONYA SAÇ EKİMİNDE GELİŞİYOR
Sağlık sektöründe estetik ve saç ekimi gibi alanlarda gelişme gösterildiğinin altını çizen Op. Dr. Er, “Başarılı olmak için bir işi uzun süre yapmak gerekiyor. İstanbul saç ekimi ve estetik klinikte Konya’dan ileri bir seviyede. Konya’da son 5 yıldır bu alanlarda gelişme gösteriliyor. İlerleyen zamanlarda da Konya’da sağlık turizminde iyi bir canlanmanın olacağını düşünüyoruz. Estetik operasyonlar sadece Türkiye’de değil tüm dünyada artmaya devam ediyor. Anıt hastanesi olarak da günümüzün hastalıklarını yakından takip ederek tedavileri de burada yapılması için çalışmalar başlatıyoruz. Bunlardan bir tanesi ise zayıflama yöntemleri ile ilgili bir ünite kuruyoruz. Dünya Sağlık Örgütü, şişmanlığı bir kronik hastalık olarak tanımladı. Yeme tarzımız ve alışkanlıklarımız değiştikçe toplum sağlığı bozulmaya yön tutuyor. İnsanların bu problemlerine çare olmak için bizde tedavi yapmaya başlayacağız” şeklinde konuştu. Sami Gediz – Memleket