Ankara Büyükşehir Belediyesi 3 konuk evinin kapılarını öğrencilere açtı

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), üniversite öğrencilerine 3 konuk evi ile toplam 2 bin 293 kişilik barınma imkanı sunacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, üniversite öğrencilerinin barınma sorunlarını çözmek amacıyla 3 farklı konuk eviyle hizmet vermeye hazırlanıyor. Metkay Kız Konukevi 200, Kurtuluş Kız Konukevi 93 ve Eserkent Konukevi (Araplar) ise 2 bin kişi kapasiteli olmak üzere toplamda 2 bin 293 öğrenciye güvenli ve konforlu konaklama imkanı sağlayacak.

Şehit ve Gazi Çocuklarına Ücretsiz Konaklama

ABB, şehit ve gazi çocukları ile sosyal destek alma kriterlerini karşılayan ailelerin çocuklarına konuk evlerinden ücretsiz faydalanma imkanı sunacak. Diğer öğrenciler için ise uygun fiyat tarifeleri belirlendi. Metkay ve Kurtuluş Kız Konukevleri için aylık 1.620 TL, Eserkent Konukevi için ise aylık 1.080 TL ücret alınacak.

Başvurular 1-8 Ekim Tarihleri Arasında

Konukevlerinden yararlanmak isteyen öğrenciler, 1-8 Ekim tarihleri arasında Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin resmi internet sitesi üzerinden başvurularını yapabilecekler. Başvuruların değerlendirilmesinin ardından, gerekli kriterleri sağlayan öğrenciler belirlenen konukevlerine yerleştirilecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Lübnan’dan kaçanlar gemilerle Mersin’e geliyor
Adana kebabına limon sıkılır mı? Ustası son noktayı koydu
Yargıtay ve Danıştay Üyeliklerine Yeni Atamalar
Hazine ve Maliye Bakanlığı önünde 'Zordayız, geçinemiyoruz' eylemi
Müzisyen Onur Şener'in ölümünün üzerinden iki yıl geçti