Ankara İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma ekipleri tarafından yapılan araştırmalar sonucunda, M.C.E. isimli şahsın maddi kazanç sağlamak amacıyla gıda ve hijyen koşullarına uygun olmayan bir ortamda süt ve süt ürünleri üretimi yaptığı belirlendi. İşletmede yapılan denetimde, üretilen ürünlerin etiket ve ambalajlarının olmadığı, işletmenin Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan izin ve lisans almadan faaliyet gösterdiği ortaya çıktı.
Tonlarca Bozuk Ürün Ele Geçirildi
12 Eylül'de gerçekleştirilen operasyon kapsamında, M.C.E.'ye ait iş yerinde yapılan aramada 3 bin kg bozuk peynir, 2 bin litre süt, bin kg bitkisel susuz yağ, 150 kg ceviz, 100 kg yoğurt, 400 kg çeçil peynir, 150 kg çörek otlu tulum peynir, bin 200 kg süzme yoğurt, 300 kg süt tozu ve nişasta olmak üzere toplam 8 bin 300 kg bozuk ürün ele geçirildi.
İşletmeye 131 Bin TL Ceza Kesildi
Yapılan operasyonun ardından İlçe Tarım Müdürlüğü, hijyen koşullarına uygun olmayan ortamda üretim yapan işletmeye 131 bin TL idari para cezası kesti. Ayrıca, halk sağlığını tehdit eden işletme mühürlenerek faaliyetlerine son verildi.