Antalya'daki FETÖ/PDY davası

FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında "Silahlı terör örgütü üyesi olma" suçlamasıyla haklarında dava açılan, aralarında eski emniyet şube müdürlerinin de bulunduğu 18'i tutuklu 22 sanığın yargılanmasına devam edildi

ANTALYA (AA) - Antalya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, "Silahlı terör örgütü üyesi olma" suçlamasıyla haklarında dava açılan 18'i tutuklu 22 eski emniyet mensubunun yargılanmasına devam edildi.

Antalya 8. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, sanıkların fazla olması ve güvenlik önlemleri nedeniyle duruşma, adliye içerisindeki 150 kişilik 15 Temmuz Şehitleri Konferans salonunda yapıldı. Duruşmaya, 18'i tutuklu 22 sanık, yakınları ve avukatları katıldı.

Duruşmada savunma yapan sanık Nurullah Güler, meslekten ihraç edilmeden önce Antalya Emniyet Müdürlüğünde Şube Müdürü olarak görev yaptığını belirterek, hakkındaki suçlamaların "soyut ve önyargıya dayalı" olduğunu savundu.

İmam hatip lisesi mezun olduğunu, muhafazakar bir ailede yetiştiğini belirten Güler, 19 Mayıs 2015 tarihinde kendisinin PDY mensubu olduğu yönünde bir ihbar geldiğini ifade etti. Yine 4 Mayıs 2015 tarihinde başka kişiler hakkındaki ihbarda da kendi isminin geçtiğine değinen Güler, "O ihbarda benim PDY'ye yakın olduğum ve akla gelmez pervasızlıklar yaptığım ileri sürülmüştür." dedi.

Güler, ihbarların ardından İçişleri Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulu'nun iddiaları soyut bularak hakkında idari ceza vermediğini, ancak aynı gerekçelerle adli makamların tutuklama kararı aldığını savundu.

Mahkeme Başkanı Ogün Ahmet Tepe'nin, dosyada adı geçen ve "emniyet imamı" olduğu iddia edilen maarif müfettişi Aydın Akkurt ile tanışmasını sorması üzerine sanık Güler, bir arkadaşının vasıtasıyla bu kişiyle tanıştığını, bir kez de "Çakırlar" olarak bilinen piknik alanında görüştüğünü iddia etti.

Güler, örgütün kriptolu haberleşme sistemi "ByLock"u ise ilk kez cezaevinde duyduğunu ileri sürdü.

Hakim Dursun Arslan, sanığın telefonunda "Pilot" ismiyle kayıtlı helikopter pilotu Cihangir G. ile yapılan telefon yazışmalarını silmesini sorması üzerine Güler, bu konuda bilgisi olmadığını savundu.

Güler, "Pilot ismi ile kayıtlı kişi benim devremdir. Bir dönem aynı sitede oturuyorduk, komşumdur. Kendisi ile yazışmıştık, Cihangir G. emniyet teşkilatında helikopter pilotudur." dedi.

- Diğer sanıklar

Sanıklardan Alaaddin İnan, 15 Temmuz darbe girişimi günü Şırnak'ın Cizre ilçesinde Özel Harekat Müdürlüğünde komiser olarak görevli olduğunu, darbe gecesi havaalanına gitmek isteyen Şırnak Çakırsöğüt Jandarma Komando Taburunun Cizre ilçesinde önüne geçtiğini öne sürdü.

Darbe gecesi 400 özel harekat polisini diğer kamu binalarının güvenliği için görevlendirdiğini ileri süren İnan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cizre'deki tank taburunu ziyarete geldiğini ve kendilerini tebrik ettiğini savundu.

İnan, 18 Temmuz 2016 tarihinde açığa alındığını belirterek, "30 yıldır terörle mücadele içindeyim, terörist değilim. Bu leke benden silinsin ben gider yatarım. 1991 yılından beri bu işin içerisindeyim. 30 yıl boyunca yapmış olduğum operasyonlar, arkadaşlarım ve Allah ile benim aramdadır, onları burada kendimi kurtarmak için anlatmak istemiyorum." dedi.

Diğer sanıkları da dinleyen mahkeme heyeti, 14 sanığın tutukluluk halinin, 4 sanığın ise tutuksuzluk halinin devamına, 4 sanığın ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

Antalya'da 4 Ağustos 2016 tarihinde yürütülen soruşturma kapsamında, aralarında eski emniyet şube müdürlerinin de bulunduğu 22 polis gözaltına alınmış, zanlılar çıkarıldıkları mahkemece, "Silahlı terör örgütü üyesi olma" suçlamasıyla tutuklanmıştı.


AA

Gündem Haberleri

Terörle mücadelede son durum
Adalet Bakanlığı'ndan Abdullah Öcalan Açıklaması
Niğde Güzel Sanatlar Lisesi'nde 'Hilal-i Ahmer Sokağı' Açıldı
SHOW TV'nin beğenilen dizisi 'Deha'ya program durdurma cezası
Bergama'da Kıyamet Beklentisi: Gerçek mi, Efsane mi?