İSTANBUL (AA) - Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, inovasyon kapasitesi, inovatif girişimciliğin gelişmesi için özel sektör ve üniversitelerin daha yaygın şekilde ortak projeler yürütebilmesi gerektiğini, bunun için de hem mali süreci yönetebilecek hem de aralarındaki iletişimi kolaylaştıracak arayüzlerin etkinleştirilmesinin çok faydalı olacağına inandıklarını bildirdi.
Dernekten yapılan açıklamaya göre, TÜSİAD, Birleşik Krallık Refah Fonu'nun desteği, Birleşik Krallık Sanayi Konfederasyonu, Birleşik Krallık Bilim ve İnovasyon Ağı, Birleşik Krallık Bilgi Transfer Ağı ve British Council ortaklığında "Türkiye-Birleşik Krallık Bilim ve İnovasyon Platformu Toplantısı"nı düzenledi.
Proje çerçevesinde ilki 21 Kasım 2016'da Londra'da düzenlenen toplantının ardından İstanbul'da yapılan ikinci toplantıda, iki ülke arasında, bilim, teknoloji ve inovasyon alanında mevcut iş birliklerini geliştirmek, kamu, özel sektör ve üniversite temsilcilerinin katılımı ile bilgi ve uzmanlık paylaşımını kolaylaştırmak amaçlandı.
Açıklamaya göre, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Bilecik, Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç ve İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore, konuşmalarına, Londra'da dün gerçekleştirilen menfur terör saldırısına yönelik üzüntülerini dile getirerek başladı.
- "Ortak politika üretilmesine imkan veren bir diyalog ortamı oluşturmayı hedefliyoruz"
Erol Bilecik, teknoloji dünyasında çağın gerisinde kalmamak için bilgi toplumu olmanın, bilim, teknoloji ve Ar-Ge'nin önemini her fırsatta vurguladıklarını belirterek, "İnovasyon kapasitemizin, inovatif girişimciliğin gelişmesi için özel sektör ve üniversitelerin daha yaygın şekilde ortak projeler yürütebilmeleri gerekiyor. Bunun için de hem mali süreci yönetebilecek hem de aralarındaki iletişimi kolaylaştıracak arayüzlerin etkinleştirilmesinin çok faydalı olacağına inanıyoruz." ifadelerini kullandı.
"Türkiye-Birleşik Krallık Bilim ve İnovasyon Platformu Toplantısı"nın da, bu alanda iki ülke arasındaki bağların güçlenmesine katkı sağlayacağını düşündüklerini kaydeden Bilecik, şu değerlendirmelerde bulundu:
"Bu platform aracılığıyla bilim ve inovasyon alanında her iki ülkeden kamu, özel sektör ve üniversite temsilcilerini bir araya getirerek, ortak politika üretilmesine imkan veren bir diyalog ortamı oluşturmayı hedefliyoruz. Nitekim Londra’da yapılan ilk toplantımızda, Türkiye ile Birleşik Krallık arasındaki bilim ve inovasyon projelerinde iş birliklerinin nasıl artırılabileceği ele alınırken, yaşanan iyi örnekleri ve deneyimleri paylaşmanın ne kadar önemli olduğunun altı çizilmişti. Bugünkü toplantımızda bu konuları daha derinlemesine ele almayı amaçladık."
Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Bilgiç de bu toplantıların iki ülke arasında bu alanlardaki iş birliği ve ilişkilerin gelişmesine katkı sağladığını belirterek, "Türkiye ve Birleşik Krallık arasında eğitim, bilim ve teknoloji alanında yakın ilişkiler bulunmaktadır. 2015-2016 Birleşik Krallık Türkiye Bilim ve İnovasyon yılı ile yakalanan ivmenin artırılarak devam ettirilmesini arzu ediyoruz." yorumunu yaptı.
İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Moore ise Birleşik Krallık ve Türkiye arasındaki bilimsel ve teknolojik iş birliklerini artırmak için sürdürülebilir bir işbirliği platformu kurmayı amaçlayan bu önemli projede, iş dünyası ile birlikte çalışıyor olmaktan çok memnun olduklarını kaydetti.
AA