Asgari ödeme iddialarına BDDK'dan açıklama: Kredi kartı kapanır mı?

BDDK, kredi kartı kullanıcılarının asgari ödeme yaptıkları için kartlarının kapatılacağı iddialarını yalanladı. İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi de bu iddiaların asılsız olduğunu açıkladı.

BDDK'dan Asgari Ödeme Açıklaması: Kartlar Kapatılmayacak

Son günlerde medyada yer alan ve kredi kartı kullanıcılarını endişelendiren "üç ay peş peşe asgari ödeme yapan kart sahiplerinin kartlarının kapatılacağı" iddiaları Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından yalanlandı. Gazeteci Barış Yarkadaş tarafından ortaya atılan bu iddia, İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin açıklamasıyla da doğrulanmadı.

İletişim Başkanlığı'ndan Doğrulama

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nun (BDDK), asgari ödemesini yapan kredi kartı kullanıcılarının kartının kullanımına kapatılmasına yönelik bir çalışması veya düzenlemesi bulunmamaktadır. Yönetmelik gereği bir takvim yılı içerisinde asgari ödeme tutarı, toplam üç kez ödenmeyen kredi kartları nakit kullanımına kapatılmaktadır. Üst üste üç kez asgari ödeme tutarı ödenmeyen kredi kartları ise hem nakit kullanımına hem de mal ve hizmet alımına kapatılmaktadır."

Spekülatif Açıklamalara İtibar Etmeyin

BDDK'nın açıklamasında, piyasalarda spekülasyona yol açabilecek bu tür açıklamalara itibar edilmemesi gerektiği vurgulandı. Açıklamada, yönetmelik gereği asgari ödemesini yapmayan kredi kartı kullanıcılarına uygulanan prosedürler detaylı bir şekilde açıklandı. Buna göre, bir yıl içinde asgari ödeme tutarını üç kez ödemeyen kullanıcıların kartları nakit kullanımına kapatılıyor. Üst üste üç kez asgari ödeme tutarı ödenmediğinde ise kartlar, hem nakit kullanımına hem de mal ve hizmet alımına kapatılıyor ve kart limitleri dönem borcunun tamamı ödenene kadar arttırılamıyor.

Kredi Kartı Kullanıcılarına Rahatlatıcı Haber

Bu açıklamalar, asgari ödeme yapan kredi kartı kullanıcılarının kartlarının kapatılacağına dair endişeleri gidermiş oldu. Kredi kartı kullanıcılarının, bu tür spekülatif haberlere karşı dikkatli olmaları ve resmi açıklamalara itibar etmeleri önemli bir uyarı olarak dikkat çekiyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Konya'ya kurduğu istasyonla kullanıcının imdadına yetişen EN YAKIT yine ilki yaptı
'Şehit Kokusu'na Ceza Geldi
Mazda, Mercedes ve Toyota ABD'de 150 Bin Aracı Geri Çağırdı
Elektrik ve Doğalgaza Kış Öncesi Zam Beklenmiyor: Ekim Tarifeleri Sabit Kaldı
Volkswagen ID. Buzz Türkiye Fiyatı Belli Oldu