Askeri hastanelerin Sağlık Bakanlığına devredilmesi

Askeri hastanelerin Sağlık Bakanlığına devredilmesinin ardından Erzurum'daki 200 yatak kapasiteli Mareşal Çakmak Askeri Hastanesi, Mareşal Çakmak Devlet Hastanesi olarak hizmet vermeye başladı- Erzurum Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Erd

ERZURUM (AA) - Askeri hastanelerin Sağlık Bakanlığına devredilmesinin ardından 200 yatak kapasiteli Mareşal Çakmak Askeri Hastanesi, Mareşal Çakmak Devlet Hastanesi olarak hizmete başladı.

Erzurum Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Fazlı Erdoğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, 669 sayılı kanun hükmündeki kararname ile bütün askeri hastanelerin Sağlık Bakanlığının kullanımına sunulduğunu hatırlatarak, "Erzurum'da kadim tarihi olan yaklaşık 181 yıllık geçmişi olan Mareşal Çakmak Asker Hastanesi de Mareşal Çakmak Devlet Hastanesi olarak Sağlık Bakanlığına devredilerek vatandaşımızın hizmetine başladı." dedi.

Erdoğan, hastane personelinin bir kısmının Milli Savunma Bakanlığına, hekim ve diğer sağlık çalışanlarının da Sağlık Bakanlığına geçtiğini dile getirdi.

Gerçekleştirilen düzenlemeler sonrası hastanenin 150 yatakla hizmete sunulacağını belirten Erdoğan, "İlk başta burayı devraldığımızda 22 uzman, 163 personelimiz vardı. Bakanlıklar arasındaki görüşmede hekim sayımız 12'ye düştü. Diğer branşlar için de kendi bünyemizden destekleyerek ikinci basamak olarak hizmet verecek. Yaptığımız düzenlemeler sonrası hekim sayımız artacak. Burası 150 yataklı olacak şekilde hizmet verecek. "diye konuştu.

Askeri hastanelerin kapatılmasına ilişkin değerlendirmede bulunan Erdoğan, şöyle dedi:

"Bu durumu askeri hastanelerin kapatılması gibi yorumlamamak lazım. Tam tersine askeri hastaneler ile Sağlık Bakanlığı hastanelerinin güç birliği şeklinde düşünmek lazım. Zaten Milli Savunma Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığının yaptığı protokol kapsamında yaklaşık 6 yıldır bu askeri hastanenin hekim ve malzeme ihtiyacı tarafımızdan karşılanıyordu."

Erdoğan, Mareşal Çakmak Devlet Hastanesine randevu alınarak gelinmesinin daha faydalı olacağını hatırlatarak, "Vatandaşlarımızın hastaneye 182 Merkezi Hastane Randevu Sistemi'nden (MHRS) randevu alarak gelmelerini istiyoruz. Hastalarımız kendilerinin belirlediği saatlerde muayene olurlarsa vakit kaybını engellenmiş olurlar." diye konuştu.

Erdoğan, hastane başhekimi olarak göreve başlayan Hulki Aşır'a da çalışmalarında başarılar diledi.

Sağlık İl Müdürü Prof. Dr. Serhat Vançelik, askeri personelin hastanede görev almasıyla ilgili, "Artık rütbe olayı yok. Arkadaşlarımız sivil hekim olarak çalışacak. Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın da ifade ettiği gibi rütbenin artık anlamı yok. Beyaz önlüklü, vatandaş nezdinde her biri eşit düzeyde bir hekim olarak karşılanacaktır." sözlerine yer verdi.

AA

Gündem Haberleri

Boğaz'da balığa çıktılar, tilki yakaladılar
Yapı Müteahhitliğinde Mali Yeterlilik Kriterleri Yüzde 50 Artırıldı
Sağanak yağış Alanya'yı yıktı geçti
Tapu müdüründen açıklama: Eski tip kimlikle gelmeyin
İzmir'de Sağlık Skandalı! Yumurtalıklarını Aldılar Anne Olamayacak