Atık malzemeler maket yatlara dönüşüyor

Samsun'da mobilya ustası Günay, 5 metrekarelik odasında mobilya atıklarını ve işe yaramayan motorları kullanarak uzaktan kumandalı maket tekneler yapıyor- Atık malzemelerden gerçek bir yat üretmeyi hedefleyen Günay: - "İş çıkışı eve geldiğimde kendime ait

SAMSUN (AA) - İLYAS GÜN - Samsun'un Canik ilçesinde, 12 yıllık mobilya ustası Serkan Günay, evinin 5 metrekarelik odasında mobilya atıkları ve kullanılmayan motorlardan uzaktan kumandalı maket tekneler yapıyor.

Canik ilçesindeki Gülsan Sanayi Sitesi'nde bir firmada mobilya ustalığı yapan evli ve 1 çocuk babası 34 yaşındaki Serkan Günay, 9 yıl önce radyo kontrollü teknelere (R/C model) ilgi duymaya başladı. Çalıştığı sanayi sitesinden topladığı mobilya parçalarından 133 santimetre uzunluğunda R/C model tekne yapan Günay, bir arkadaşının arızalı olduğu için kullanmadığı çim makinesinin 4 zamanlı benzinli motorunu da tekneye monte etti.

Uzak Doğu ülkelerinden teknesine uygun uzaktan kumanda cihazı sipariş eden Günay, ilk denemesinde başarılı oldu. Sosyal medyadan teknesinin fotoğraflarını paylaşan Günay, aldığı siparişler üzerine Türkiye'nin dört bir yanına yaptığı R/C model tekneleri tanesi 750 ila bin 500 lira arasında satmaya başladı.

Günay, AA muhabirine, 9 yıl önce R/C model teknelere ilgi duymaya başladığını, amatörce maket tekneler yaptığını belirtti.

Tekne yapımını öğrendikten sonra uzaktan kumandalı modellerini üretmek istediğini aktaran Günay, "İlk denememde başarı oldum. Sonra bu işe ilgi duymaya başladım. İş çıkışı eve geldiğimde kendime ait 5 metrekarelik odam var. Burada atık ahşap parçalarından ve fiberden tekneler yapıyorum. Aynı zamanda Türkiye'nin dört bir yanından gelen R/C model tekneleri tamir ediyorum." dedi.

İlk 133 santimetre uzunluğunda 4 zamanlı motor kullanarak R/C model tekne yaptığını ve Mardin'de bir kişiye sattığını aktaran Günay, şöyle devam etti:

"Elektrikli de tekne yapıyorum. Onların da motorunu, kullandığımız matkapların motor ve adaptörlerinden elektrik aksamlarından sağlıyorum. Ayrıca çim makinesinin motorunu kullanarak da tekneler yaptım. Teknenin ahşap malzemesini de sanayideki dükkanlardan atılacak ahşap parçaları bir araya getirerek sağlıyorum. Sadece akşamları 3 veya 4 saat evde çalışarak mobilya ve kullanılmayan motorlardan 2 veya 3 ayda yaptığım bir metre üzerindeki uzaktan kumandalı tekneleri tanesini 750 ila bin 500 lira arasında satarak ek gelir sağlıyorum."

Günay, atık malzemelerden 11 metre 25 santimetre uzunluğunda gerçek bir yat yapmayı hedeflediğini, bunun için de çalışmalara başladığını kaydetti.

AA

Gündem Haberleri

Tüpraş’tan patlamaya ilişkin açıklama
Yapay zeka depremleri önceden algılayabilecek
Türkiye’de üretilen en büyük lüks mega yat Haliç’e geldi
Terör Saldırısı mı? Devlet Bahçeli konuştu TÜPRAŞ'ta patlama oldu
Yediemin otoparkında bekletilen 428 motosiklet ve 4 otomobil geri dönüşüme gönderildi