Attığı Makasla 5 Kişinin Ölümüne Yol Açan Sürücüye 18 Yıl Hapis

İzmir'in Menderes ilçesinde 4'ü aynı aileden olmak üzere 5 kişinin hayatını kaybettiği kazada, makas atarak kazaya neden olduğu iddia edilen Yusuf İslam Koçak'a, takdir indirimi uygulanmadan 18 yıl hapis cezası verildi.

30 Haziran 2023'te İzmir-Aydın Yolu Kısık Mahallesi mevkiinde meydana gelen kazada, Yusuf İslam Koçak (19) idaresindeki hafif ticari araç, iddiaya göre makas atarak Özcan Özer (57) yönetimindeki otomobile çarptı. Savrulan otomobil, refüjü aşarak karşı şeride geçti ve bir minibüsle kafa kafaya çarpıştı. Kazada Özcan Özer'in eşi Sibel Özer (54) ve ablası Şengül Acar (69) olay yerinde, Özcan Özer ve oğlu Ali Alperen Özer ile minibüs şoförü Mustafa Karaca ise hastanede hayatını kaybetti.

Sürücü Hızla Olay Yerinden Kaçtı

Kazanın ardından hızla olay yerinden uzaklaşan Yusuf İslam Koçak, jandarma tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Koçak, ifadesinde önündeki aracı sollarken panik yapıp direksiyon hakimiyetini kaybettiğini ve korkudan kaçtığını belirterek, "Kesinlikle makas atarak araç kullanmadım" dedi. Ancak kaza anı, başka bir otomobilin araç kamerasına yansımış ve hafif ticari aracın Özcan Özer'in otomobiline hızla çarptığı görüntülere kaydedilmişti.

Mahkemede "Bilinçli Taksir" Kararı

Yusuf İslam Koçak hakkında, "bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçundan dava açıldı. Davanın ikinci duruşmasında, savcı mütalaasında sanığın alt sınırdan uzaklaşarak cezalandırılmasını talep etti. Sanık avukatı ise kazanın makas atma sonucu olmadığını ve müvekkilinin basit taksirden cezalandırılması gerektiğini savundu. Mahkeme heyeti, sanığı 12 yıl hapis cezasına çarptırdı ve kazanın bilinçli taksirle gerçekleştiği gerekçesiyle cezasını 18 yıla çıkardı. Sanık için takdir indirimi uygulanmadı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

POLİS-ADLİYE Haberleri

Seçil Erzan: Fatih Terim’in parasını başkalarına faiz olarak ödedim
Evine gittiği arkadaşını öldürüp fotoğrafını çekti
Ankara Bu Operasyonu Konuşuyor! Ünlü Markaların Taklit Ürünlerini Üretiyorlardı
Yine Bir Müge Anlı Cinayet Vakası: Azdavay'ı Karıştıran Olay
Oğlu köpek saldırısına uğrayan anneden hayvanseverlere tepki