Avrupa Futbol Şampiyonası Adanalı Karpuz Üreticilerini Sevindirdi

Almanya'da düzenlenecek Avrupa Futbol Şampiyonası, Adana'nın karpuz üreticilerini mutlu ediyor. Türkiye'nin en tatlı meyvesi, Avrupa'nın en büyük futbol etkinliğiyle buluşuyor.

Almanya'nın ev sahipliğinde gerçekleşecek olan Avrupa Futbol Şampiyonası, Adana'nın karpuz tarlalarında sevinç yarattı. 14 Haziran 2024'te Münih'te başlayacak olan futbol şöleni, Türkiye'nin yanı sıra 24 ülkenin takımlarının katılımıyla bir ay boyunca sürecek.

Haziran ayının ortasına denk gelen şampiyona, Adana'nın erkenci karpuz hasadının Almanya ve diğer Avrupa ülkelerinde talep patlamasına yol açtı. Alman firmalarının yoğun ilgisiyle Adana'dan tonlarca karpuz ihraç ediliyor.

Çiftçiler Umutlu: "Karpuzlar Avrupa Yolunda"

Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, hasat döneminde yaptığı açıklamada, Avrupa Futbol Şampiyonası'nın karpuz üreticilerini sevindirdiğini belirtti. Doğan, "Bu yıl karpuz çiftçimizin yüzünü güldürdü. Haziran'ın ortasında Avrupa Futbol Şampiyonası var ve inşallah buradan tüm karpuzlar gittiğinde hem üreticinin hem de tüccarın yüzü gülecek" dedi.

Verim Artıyor, Ümitler Büyüyor

Karpuz verimindeki artışla ilgili konuşan Doğan, "Ovada 8-9 ton arası verim bekliyoruz karpuzdan. Fiyatlar böyle devam ederse çiftçimizin yüzü gülecek" şeklinde konuştu. Ayrıca, Avrupa'daki geçmiş turnuvalarda karpuz fiyatlarının arttığını belirterek, bu yılın da umutlu geçeceğini vurguladı.

Gelecek İçin Umutlu Bakışlar

Karataş'ta karpuz eken çiftçi Mahmut Fırat da Avrupa'ya karpuz ihracatından dolayı mutlu olduğunu dile getirdi. Üreticiler, Avrupa Futbol Şampiyonası'nın Adana karpuzuna doping etkisi yapacağını ve gelecek yıl ekim alanlarının daha da genişleyeceğini umut ediyor.

Adana'nın tatlı lezzeti, Avrupa'nın futbol coşkusuyla buluşuyor. Avrupa Futbol Şampiyonası'nın başlamasına günler kala, Adana'dan çıkan karpuzlar, futbolseverlerin yanı sıra karpuz tutkunlarını da memnun ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Konya'ya kurduğu istasyonla kullanıcının imdadına yetişen EN YAKIT yine ilki yaptı
'Şehit Kokusu'na Ceza Geldi
Mazda, Mercedes ve Toyota ABD'de 150 Bin Aracı Geri Çağırdı
Elektrik ve Doğalgaza Kış Öncesi Zam Beklenmiyor: Ekim Tarifeleri Sabit Kaldı
Volkswagen ID. Buzz Türkiye Fiyatı Belli Oldu