Aykut Kocaman gidici...

Alex de Souza’yı kadro dışı bıraksan da, zamanı gelip satsan da, varlığı ya da ismi her zaman Aykut Kocaman’ın kellesinin üzerinde ‘Demokles’in kılıcı’ gibi duracaktır.

Fenerbahçe'de krize yolaçan Alex de Souza ve Aykut Kocaman tartışması sonuçlandı. Başkan Aziz Yıldırım'ın desteğini de alan Sportif Direktör ve Teknik Sorumlu Aykut Kocaman, Alex'i kadro dışı bıraktı. Teknik direktör Aykut Kocaman yönetiminde Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri'nde yapılan toplantıda, Alex de Souza'ya, kadro dışı bırakıldığı yönündeki kararın tebliğ edildiği bildirildi. Kocaman'ın, antrenmandan önce oyuncularıyla yaptığı toplantının başında da Alex'in kadro dışı kaldığını futbolcularına söylediği kaydedildi. Rotahaber'den Mehmet Ilgaz'sa "Alex gitti, Kocaman da gidecek" diye yazdı. İşte Ilgaz'ın yazısından ilginç bölümler...

ALEX GİTTİ KOCAMAN DA GİDECEK

ykut Kocaman’ın kendi kurduğu kadronun kalitesinin altında ezildiği gerçeğidir.  Özellikle yabancı transferinde, 1-2 oyuncu dışında Fenerbahçe tarihinin en başarılı işlerine imza atılmıştır onun zamanında. Mamodou Niang’ından, Dirk Kuyt’ına kadar bir çok yıldıza çubuklu forma giydirilmiştir. Ancak transferdeki bu başarısını bir türlü sahaya yansıtamamış, 3 sene boyunca takımına bir oyun kimliği ve karakteri kazandıramamıştır.

Hoca takımıyla bir türlü büyüyememiştir. Bu kadronun eldeki imkanlarla daha da ileriye gitmesi beklenirken, maalesef işler daha da çetrefilli hale gelmiştir. Kısacası kendi kurduğu kadro Aykut Kocaman’a bir beden büyük gelmeye başlamıştır.

Fenerbahçe bu sıkıntıyı Christoph Daum zamanında da yaşamıştı, şimdi de aynı noktada tıkanmış durumda. Samandıra’daki problem ne Alex ne de Aykut Kocaman sorunudur. Sorun hoca sorunudur. Artık, uluslararası arenada kendini kanıtlamış ve elit sınıftan bir hocayla çalışmaktan başkaca da bir şansı yok sarı lacivertlilerin. Bu yapılmadığı taktirde aynı kısır döngü devam edip gidecektir. Bugün Alex de Souza giderken yarın da Aykut Kocaman ile helalleşilecektir. Bundan kaçış yolu da yoktur. Mehmet Ilgaz

Spor Haberleri

Alanyaspor İlhan Palut'un Fişini Çekmek İstiyor
Galatasaray 2 Günde Paşa'ya Hazırlandı
Mehmet Topal’ın Petrolul Ploieşti'si kazandı
Gökhan Gönül Ümit Milli Takım’ın yeni teknik direktörü oldu
Trendyol Süper Lig ‘Şamil Ekinci Sezonu’ Oldu