Bahçeden topladıkları mantar yaşlı çifti hastanelik etti

Konya'nın Kulu ilçesinde, evlerinin bahçesinden topladıkları mantarı yiyen yaşlı bir çift hastanelik oldu. Tavlıören Mahallesi'nde meydana gelen olay, ailelerin dikkat etmesi gereken bir durumu gözler önüne serdi.

Edinilen bilgilere göre, 75 yaşındaki Y.A. ile eşi 73 yaşındaki B.A., müstakil evlerinin bahçesinde mantar topladı. Topladıkları mantarları yemek hazırlamak üzere kullanan çift, kısa bir süre sonra rahatsızlandı.

Hastaneye Kaldırıldılar

Çift, Kulu Bölge Devlet Hastanesi'nin acil servisine başvurdu. Yapılan tetkikler sonucunda, yedikleri mantardan zehirlendikleri belirlendi. Yetkililer, mantar zehirlenmelerinin ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğine dikkat çekti.

Sağlık Durumları İyi

Hastanede tedavi altına alınan yaşlı çiftin durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Yetkililer, vatandaşları doğal ortamda topladıkları mantarları yemeden önce dikkatli olmaları konusunda uyarıyor. Doğada bulunan mantarların bazı türlerinin zehirli olabileceği ve zehirlenmelere yol açabileceği vurgulanıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haberleri

KONYARAY Banliyö Hattı İçin Kanalizasyon ve Yağmursuyu Şebekesi Taşınıyor
Uğur İbrahim Altay, Lahey'de Adalet Çağrısında Bulundu
Yüzde 45 artışla Meram'ın 2025 bütçesi onaylandı
Afyonkarahisar-Konya yolunda yolcu otobüsü şarampole devrildi: 21 kişi yaralı
Konya'da 5.5 Büyüklüğünde Deprem Tatbikatı Gerçekleştirildi