Bahçeli'den İsrail'e: Sözde devlet, cinnet halinde

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM'deki grup toplantısında yaptığı konuşmada İsrail'in saldırılarına sert tepki gösterdi. Bahçeli, Türkiye'nin güvenlik kaygılarına dikkat çekerek, devlet-millet birlikteliğinin önemine vurgu yaptı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM'de düzenlenen partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. İsrail'in Lübnan'da konuşlu Birleşmiş Milletler Geçici Görev Gücü'ne yönelik saldırılarına değinen Bahçeli, "İsrail uluslararası hukukun evrensel ilkelerine göre devlet olma vasfından hızla kopmuş, bir cinayet aygıtına dönüşmüştür" dedi.

Bahçeli, İsrail’in savaş tehditleri ve saldırılarının bölge güvenliğine büyük bir tehdit oluşturduğunu belirterek, "Türkiye Cumhuriyeti ve mazlum milletler için ciddi bir güvenlik tehdidi söz konusudur" ifadelerini kullandı.

"Muhalefetin Türkiye’ye Yabancılaşması Vahim Bir Durum"

Bahçeli, İsrail’in saldırıları sonrasında yapılan Meclis kapalı oturumunun ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in açıklamalarına da sert tepki gösterdi. Muhalefetin Türkiye’ye yabancılaştığını belirten Bahçeli, Özel'in açıklamalarını "ucuz ve sorumsuz" olarak nitelendirdi.

Bahçeli, "Muhalefetin milli birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyulan dönemde hezeyan nöbetine girmesi siyaset ve demokrasi hayatımız için vahim bir sancıdır" dedi.

"Devlet ve Millet Birlikteliği Bölünemez"

Bahçeli, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un, "Devletin milleti ve ülkesiyle bir bütündür" ifadesinin değişmesi gerektiği yönündeki açıklamalarına da eleştiride bulundu. Devletin milletle bir bütün olduğunu vurgulayan Bahçeli, "Devleti milletten ayırmak, milleti devletten ayrıştırmak su katılmamış bölücülüktür ve çok tehlikelidir" dedi.

Bahçeli, devletin ve milletin birliğinin tartışmaya açılmasının büyük bir hata olduğunu belirtti.

"Terörle Müzakere Olmaz, Mücadele Şarttır"

Terörle mücadele konusunda da net mesajlar veren Bahçeli, Türkiye Cumhuriyeti’nin terör örgütleriyle müzakere etmeyeceğini belirtti. "Devletin terörle masaya oturmasını hiç kimse beklemesin" diyen Bahçeli, terör örgütü PKK’nın önünde üç seçenek olduğunu ifade etti: "Terör eylemlerine koşulsuz son vermek, silahlarıyla teslim olmak ve Türk adaletine hesap vermek."

Yeni Anayasa ve İlk Dört Madde Tartışması

Yeni anayasa tartışmalarına da değinen Bahçeli, 1982 Anayasası'nın değişmesi gerektiğini söyledi ancak ilk dört maddenin dokunulmaz olduğunu vurguladı. Bahçeli, "İlk dört madde Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş kilidi ve varlık simgesidir" dedi.

"Devletin Milleti Türk Milletidir"

Anayasada devletin milleti olarak Türk milletinin yer aldığını belirten Bahçeli, devletin millet ve ülkeyle bir bütün olduğunu savundu. "Devletin milleti vardır, o da Türk milletidir" diyerek, Türkiye'nin birliğinin korunması gerektiğini ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

AK Parti Konya'da 8. Olağan Kongre Süreci Başladı
Bakan Yerlikaya: Dünya Sussa Türkiye Susmaz
Erdal Beşikçioğlu - Mansur Yavaş gerilimi yeşil sahaya sıçradı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye ulaşımda iddialı bir seviyeye ulaştı
Konya Milletvekilleri Bu Listeye Giremiyor