Bahçeli'den terörle mücadele için 4 önemli öneri

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 57 DEM milletvekilinin maaşının ve Hazine yardımının terörle mücadele ve şehit ailelerine aktarılmasını önerdi. Bahçeli, terörle mücadelede sabır, inanç ve moral üstünlüğün önemine dikkat çekti.

Terörle Mücadelede Milli ve Manevi Unsurlar Vurgusu

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, HDP milletvekilleriyle ilgili yazılı bir açıklama yaparak, Türkiye'nin 40 yıldır süregelen terörle mücadelesine dikkat çekti. Bahçeli, terörle mücadelenin yalnızca askeri bir süreç olmadığını, aynı zamanda siyasi, stratejik, ekonomik, güvenlik ve diplomatik boyutları içeren bir bütünlük olduğunu ifade etti. Bu sürecin başarıya ulaşmasında sabır, inanç ve moral üstünlüğün kritik öneme sahip olduğunu vurgulayan Bahçeli, terörle mücadelenin sürekli güncellenmesi gereken bir süreç olduğunu belirtti.

40 Yıllık Terörle Mücadelede Büyük Kaybın Altı Çizildi

Bahçeli, Türkiye'nin 15 Ağustos 1984'te Eruh ve Şemdinli'deki ilk saldırılardan bugüne kadar geçen 40 yıllık süreçte büyük ekonomik kayıplar yaşadığını dile getirdi. Bu dönemde 14 bin 902 sivil ve resmi görevlinin şehit olduğunu belirten Bahçeli, bu mücadelenin Türkiye'ye kabaca 2,5 trilyon dolarlık bir maliyet getirdiğini söyledi.

57 DEM Milletvekilinin Maaşı Terörle Mücadeleye Aktarılsın

Bahçeli, DEM kontenjanından seçilen 57 milletvekilinin Türkiye Cumhuriyeti hazinesinden her ay maaş aldığını ve bunun kabul edilemez olduğunu ifade etti. 57 milletvekilinin devlet hazinesine yıllık maliyetinin 116 milyon 280 bin lira olduğunu belirten Bahçeli, bu maaşların derhal kesilerek terörle mücadeleye ve şehit ailelerine aktarılması gerektiğini savundu.

Bahçeli'den Dört Önemli Öneri

MHP lideri Bahçeli, terörle mücadelede daha etkili olunabilmesi için dört öneride bulundu:

  1. DEM milletvekillerinin maaşlarının ve Hazine yardımının kesilmesi: Bahçeli, bu kaynakların terörle mücadeleye ve şehit ailelerine aktarılmasını önerdi.
  2. Dokunulmazlık dosyalarının karara bağlanması: Teröre yardım ve yataklık yapan milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılarak yargı önüne çıkarılması gerektiğini belirtti.
  3. Anayasa Mahkemesi'nin yeniden yapılandırılması: Yeni anayasa sürecinde Anayasa Mahkemesi'nin statüsünün, üye yapısının ve yargılama usullerinin radikal şekilde ele alınarak yeniden düzenlenmesini ya da bu mahkemenin kapatılmasını önerdi.
  4. Kürsü dokunulmazlığının yeniden düzenlenmesi: TBMM Genel Kurulu'ndaki kürsü dokunulmazlığının sınırlarının yeniden çizilmesi gerektiğini ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Zorunlu Kış Lastiği Uygulaması 1 Aralık'ta Başlıyor: 4 Bin 69 Lira Cezası Var
Muhtarlara yeşil pasaport verilecek mi?
Çocukların Korunması ve Bebek Ölümleri İçin Meclis Araştırma Komisyonu Üyeleri Seçildi
CHP'li Başarır: Ali Yerlikaya bizden özür dileyecek
Erbakan'dan teğmenlere ilişkin açıklama: Bir karşılığının olması normaldir