Bakan Kurum’dan Kale Depremi Sonrası Hasar Tespit Açıklaması

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Elazığ merkezli 5,9 büyüklüğündeki Kale depremi sonrası hasar tespit çalışmalarıyla ilgili son durumu açıkladı.

Elazığ'ın Kale ilçesinde meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı hasar tespit çalışmalarına hız verdi. Bakan Murat Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Elazığ ve Malatya'daki hasar durumu hakkında bilgilendirmede bulundu.

Elazığ ve Malatya’da Hasarlı Binalar Tespit Edildi

Bakan Kurum, Elazığ'da şu ana kadar 20 ağır hasarlı ve 517 az hasarlı bina tespit edildiğini ifade etti. Malatya'da ise 18 az hasarlı bina bulunduğunu belirten Kurum, "Vatandaşlarımız müsterih olsun, hasar tespit çalışmalarımızı hızla tamamlayacağız" dedi.

Deprem Sonrası Gerekli Adımlar Atılacak

Bakan Kurum, vatandaşların güvenliği için gereken tüm adımların atılacağını vurgulayarak, "Hasar tespit çalışmalarımızı bir an önce tamamlayarak gerekli tüm önlemleri alacağız. Tüm ekiplerimiz sahada aktif olarak çalışıyor" ifadelerini kullandı. Deprem sonrası yapılan bu çalışmaların, bölgedeki güvenliğin en kısa sürede sağlanması için önemli olduğunu belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Fatih Erbakan: Harcanmamış Kredi Kartı Limitinden Vergi Alınması Hukuka Aykırı
Lübnan'dan ikinci tahliye uçakla
AK Parti Konya'da 8. Olağan Kongre Süreci Başladı
Bakan Yerlikaya: Dünya Sussa Türkiye Susmaz
Bahçeli'den İsrail'e: Sözde devlet, cinnet halinde