Bakan Yerlikaya: Dünya Sussa Türkiye Susmaz

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, teröristlerden organize suç örgütlerine, siber zorbalar ve zehir tacirlerine kadar tüm suç odaklarıyla kesintisiz mücadele ettiklerini belirtti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Memur-Sen tarafından düzenlenen "Afete Hazır Türkiye: Gençlerin Gözünden Afet Politikaları" projesinin kapanış programına katıldı. Programda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin teröre, suç örgütlerine ve siber zorbalığa karşı kararlı mücadelesine vurgu yaptı. Yerlikaya, Gazze’de yaşanan insanlık dramına da dikkat çekerek, Türkiye’nin zulüm karşısında asla sessiz kalmayacağını belirtti.

"Siber Zorbalarla Mücadele Sürüyor"

Bakan Yerlikaya, İçişleri Bakanlığı'nın 600 bin personeliyle suç odaklarına karşı şehirlerde ve kırsal bölgelerde olduğu gibi siber dünyada da yoğun bir mücadele yürüttüğünü vurguladı. Özellikle siber zorbalık ve zehir ticareti gibi suçlara karşı etkili önlemler aldıklarını belirten Yerlikaya, "Siber dünyada suçluların inlerine girdiğimiz gibi, şehirlerde de suç odaklarına göz açtırmıyoruz" ifadelerini kullandı.

"Zehir Tacirlerine Feda Edecek Bir Çocuğumuz Yok"

Suç önleyicilik kavramının sadece kolluk kuvvetlerine bırakılmaması gerektiğini belirten Bakan Yerlikaya, bireysel ve toplumsal olarak suçla mücadelede etkin olunması gerektiğini söyledi. Gençleri ve çocukları siber dünyadaki tehditlerden korumanın önemine dikkat çeken Yerlikaya, "Terör örgütlerine, sapkın akımlara kaptıracak feda edecek tek bir çocuğumuz yoktur" dedi.

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın: "Savaşlar ve Afetler Büyük Yıkımlar Getiriyor"

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ise programda yaptığı konuşmada, dünya genelinde afetlerin ve savaşların insanlık üzerindeki etkilerine dikkat çekti. Yalçın, özellikle Gazze’de yaşanan olayların insanlık vicdanını yaraladığını vurgulayarak, "Soykırımlar ve çatışmalar insanlık krizlerine ve büyük göç dalgalarına neden oluyor" dedi.

"6 Şubat Depremleri Sonrası Fedakarca Mücadele"

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerde Memur-Sen’in arama kurtarma faaliyetlerinde önemli bir rol oynadığını belirten Yalçın, depremin ardından genç Memur-Sen üyelerinin büyük fedakarlıklar gösterdiğini söyledi. Yalçın, Türkiye genelindeki ekiplerin arama kurtarma ve insani yardım faaliyetlerine gönüllü olarak katkıda bulunduğunu belirterek, bu çabaların takdir edilmesi gerektiğini ifade etti.

"Gençlerle Gurur Duyuyoruz"

Yalçın, 6 Şubat depremlerinden sonra Memur-Sen’in arama kurtarma ekiplerini daha proaktif hale getirmek için çalışmalara başladığını açıkladı. Ankara merkezli mobil ekiplerin sayısının artırıldığını ve gençlerin bu süreçteki katkılarının gurur verici olduğunu belirtti. Yalçın, "Gençlerimizin bu alandaki gayretleri ülkemizin geleceğini aydınlatıyor" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

AK Parti Konya'da 8. Olağan Kongre Süreci Başladı
Bahçeli'den İsrail'e: Sözde devlet, cinnet halinde
Erdal Beşikçioğlu - Mansur Yavaş gerilimi yeşil sahaya sıçradı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye ulaşımda iddialı bir seviyeye ulaştı
Konya Milletvekilleri Bu Listeye Giremiyor