Bakla yemenin bazı kuralları var. Uzmanlar, baklayı pişirdiğiniz gün tüketmenizi öneriyor. Birkaç gün bekleyen bakla yemeği, karaciğeri yoruyor.
Vücutta su tutma özelliği var. 4-7 yaş çocuklarda çok fazla tüketilmemsi gerekiyor. Ancak tüm bu yan etkilerine rağmen, sağlık için son derece yararlı. Sadece çok sık tüketmemek gerekiyor.
Kırmızı eten uzak durması gerekenler için bakla, çok işlevseldir. İçinde bol miktarda protein, azot ve kalori bulunur.
Doğal depamin kaynağıdır. Depamin eksikliği, Parkinson hastalığına yol açar. Lutein içeriğinden dolayı gözler için faydalıdır. Kötü kolesterolü düşürür. Kan şekerini düzene sokar. Bağırsak düzensizliğine iyi gelir. Hemoroit ve kabızlığa iyi gelir.
Demir ve kalsiyum mineralleri açısından zengindir. Bol miktarda A, C, B ve B2 vitaminleri içerir. İdrar yollarını temizler.
Bağırsak parazitlerini düşürür. Baş ağrısına iyi gelir. Yüksek albümün içerir. Böbrek kumları için tedavi edicidir. Cilde iyi gelir.
Bakla alırken, lekesiz, canlı, yeşil renkli ve sert olanlarını seçin. Taze fasulye gibi ortadan ikiye bölüp tazeliğini kontrol edin. Buzdolabında, poşet içinde 1-2 gün taze olarak saklayabilirsiniz. Pişirdiğinizde hemen tüketin.