"Bal Arıları Mühendis Oluyor" projesinde ilk dönem tamamlandı

İSTANBUL (AA) - Ford Otosan, "Bal Arıları Mühendis Oluyor" sosyal sorumluluk projesinde ilk dönemi geride bıraktı. Ford Otosan açıklamasına göre, Koç...

İSTANBUL (AA) - Ford Otosan, "Bal Arıları Mühendis Oluyor" sosyal sorumluluk projesinde ilk dönemi geride bıraktı.

Ford Otosan açıklamasına göre, Koç Topluluğu'nun "Ülkem için Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini Destekliyorum" projesi kapsamında, Milli Eğitim Bakanlığı ile Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği iş birliğiyle başlatılan "Bal Arıları Mühendis Oluyor"da birinci dönem sona erdi.

Söz konusu projeyle 22 ilde, 2 bin 668'i kız olmak üzere toplam 4 bin 535 öğrenciye mühendislik mesleği tanıtıldı. Proje kapsamında düzenlenen ve "Kovan Günleri" adı verilen il ziyaretleri de öğrenci ve veliler tarafından ilgi gördü.

Geçen yıl başlayan ve 2017'ye kadar sürece projenin saha uygulaması ise Uçan Süpürge Toplumsal Cinsiyet ile Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği uzmanlarının yanı sıra Ford Otosan'ın gönüllü mühendisleri tarafından gerçekleştirilecek.

Projeyle 81 ildeki en az 81 lisede, toplamda 16 bin 200 lise öğrencisi ile onların veli ve öğretmenlerine ulaşılması hedefleniyor. İki yıl boyunca farkındalık eğitimleriyle sürecek olan projenin devamında, sürdürülebilirliğinin sağlanması için Ford Otosan ve Uçan Süpürge tarafından beş yıl boyunca ortak bir izleme programı da yürütülecek.

Projenin sonunda üniversitelerin mühendislik bölümlerini tercih eden kız öğrencilere, Ford Otosan'da staj imkanı da sunulacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Ford Otosan İnsan Kaynakları Direktörü Nursel Ölmez Ateş, Türkiye'de toplumsal cinsiyet kalıplarının belirlediği dayatmalar sonucunda meslek seçiminin önünde olan bariyer ve ön yargıları yıkmak, toplumda farkındalık yaratmak hedefiyle yola çıktıklarını kaydetti.

Edirne'den Kars'a Türkiye'yi baştan başa dolaşarak mesleklerin cinsiyetinin olmadığını ve kadınların da çok başarılı birer mühendis olabileceğini anlattıklarını aktaran Ateş, şunları ifade etti:

"Kız ve erkek lise öğrencileriyle, öğretmenleriyle ve aileleriyle buluştuk. Buluştuğumuz tüm öğrenciler çok enerjik, çok dinamik ve çok meraklıydı. Bu ilgileri ve gözlerindeki ışıltılar bizi daha da anlatmaya, elimizdeki bütün bilgileri onlara daha da açmaya yöneltiyor. Onların ilgisi bu projeyi daha da büyütüyor. İlk dönemini bitirdiğimiz bu projenin tohum niteliğinde olduğuna inanıyoruz. 4-5 sene sonra bu tohumların verdiği meyveleri tüm Türkiye'de toplamaya başlayacağız ve Türk sanayisine daha fazla sayıda kadın mühendis kazandıracağız."

AA

Gündem Haberleri

Kadın Kamu Görevlilerine 'Yüzde 50 Ücretli İzin' Talebi
Trafikte eğlenceli anlar: Gören kornaya bastı
Kapadokya’da At Çiftlikleri Kapanma Tehlikesiyle Karşı Karşıya
Canan Karatay'dan çok konuşulacak açıklama: Covid aşısı, Dubai çikolatası
Avokadoya dikenli telli ve çoban köpekli üst düzey koruma