Balinanın Bilgisi Filmi Antalya Altın Portakal'da İlk Kez Seyirciyle Buluştu

61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde dünya prömiyerini yapan "Balinanın Bilgisi" filmi, kadın ve doğanın aynı özü paylaştığı fikrinden yola çıkıyor.

61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda yer alan "Balinanın Bilgisi" filminin dünya prömiyeri, Atatürk Kültür Merkezi Aspendos Salonu'nda gerçekleştirildi. Film, Muğla'nın dağ köyünde yaşayan 35 yaşındaki Yörük kızı Gülsüm ile köyün muhtarı Adem ve ailesi arasındaki gerilimi konu alıyor.

Film gösteriminin ardından, yönetmen Önder Şengül, oyuncu kadrosu ve film ekibi seyircilerin sorularını yanıtladı. Başrollerde Özge Cevher Yüksel, Şamil Kafkas ve Ozan Öncel gibi isimlerin yer aldığı film, psikolojik bir gerilimi merkeze alıyor.

Yönetmen Şengül: "İnsanın Uyanışı ve Doğayla İlişkisini Anlatmak İstedim"

Film hakkında konuşan yönetmen ve senarist Önder Şengül, 7 yıl önce sinema sektörünü bırakıp Muğla'nın kırsalına yerleştiğini belirtti. Şengül, orada doğum yapan bir kadının hikayesini duymasıyla bu projeye başladığını söyledi.

Şengül, “Bu hikayeden sonra doğayla olan ilişkimiz üzerine düşünmeye başladım. İnsanın içinde saklı olan potansiyelin doğayla yeniden keşfedilebileceğini fark ettim. Destek bulamasak da ısrarla bu projeyi hayata geçirdik. Bir kameramız ve kırsaldan bulduğumuz bir sesçiyle filmi çektik. Amacım, insanın doğayla ilişkisi üzerinden bir umut ışığı yakmaktı” dedi.

Başrol Oyuncusu Yüksel: "Gülsüm'ün İçindeki Gücü Yansıtmak Zorlayıcıydı"

Filmin başrolünde Gülsüm karakterini canlandıran Özge Cevher Yüksel, rolüne uzun süre hazırlandığını ve büyük şehirden kırsala taşınmanın karakteriyle olan bağını güçlendirdiğini belirtti. Yüksel, "Gülsüm, doğanın kendisine güç verdiği bir karakter. Zorlu şartlar içinde bile doğanın ona destek olduğunu hissettim. Umarım film, izleyicilere de bu duyguyu yansıtabilmiştir" dedi.

Doğa ve Kadın İlişkisini Ele Alan Film Destek Aldı

Kadının doğayla olan bağını merkeze alan "Balinanın Bilgisi", Birleşik Krallık Kadın Platformu’ndan fon desteği aldı. Film, ayrıca Fongogo üzerinden yürütülen kitle fonlama kampanyası ile tamamlanacak.

Filmde Gülsüm ve Adem Arasındaki Psikolojik Gerilim Ele Alınıyor

"Balinanın Bilgisi" filmi, Muğla'nın dağ köyünde yaşayan Gülsüm ile köyün muhtarı Adem ve ailesi arasındaki gerilimi psikolojik bir gerilim çerçevesinde işliyor. Filmde, Gülsüm'ün doğa ile kurduğu derin bağ sayesinde içsel bir güç bulması ve bu gücü ailesiyle yaşadığı çatışmada kullanması ele alınıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri

Hatay’ın 6 Lezzetine Coğrafi İşaret Tescili
'Acı Kahve' Filmi, 61. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde Dünya Prömiyerini Yaptı
10 Ekim tarihi 'Dünya Saatçilik Günü' oldu
9 Bin Yıllık Yumuktepe Höyüğü'nde Kazı Çalışmaları Sona Erdi
Galata Filmi, 61. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde Prömiyerini Yaptı