Bankada kasa skandalı: 8 kilogram altın ortadan kayboldu

Afyonkarahisar’ın Bolvadin ilçesinde, Belçika’da yaşayan bir gurbetçi ailenin 2014 yılından bu yana biriktirdiği ve kamu bankasında sakladığı yaklaşık 8 kilogram altın kayboldu.

Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesinde meydana gelen olayda, Belçika’da yaşayan R.Ö. ve eşi Ü.Ö., 2014 yılından beri biriktirdikleri altınları güvenlik amacıyla bir kamu bankasının Bolvadin şubesindeki kasasında muhafaza ediyordu. Yaklaşık 8 kilogram altın biriktiren aile, altınların tamamının kaybolmasıyla büyük bir şok yaşadı. Aile, olayın ardından avukatları Samet Özaydın aracılığıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Banka Kasası Boş Çıktı

R.Ö., 11 Ekim tarihinde bankaya ödeme yapmak için gittiğinde kasadan bir miktar altın almak istedi. Kasa açıldığında altınların yerinde olmadığını gören R.Ö., hemen avukatıyla iletişime geçti. Avukat Özaydın, müvekkilinin altınlarının kaybolduğunu duyunca önce inanamadığını, ancak hemen hukuki süreç başlattıklarını belirtti. Özaydın, "Müvekkilim ve eşi, bu kasayı 2014’ten beri kullanıyor ve altınları güvenlik amacıyla burada saklıyorlardı. Ancak 11 Ekim’de kasanın içinin boş olduğunu görünce büyük bir şok yaşadılar" dedi.

Farklı Parmak İzleri ve Çilingir İşlemi İddiası

Banka şubesine gelen polis ekipleri, olay yeri incelemesi yaparak kasada çok sayıda kişinin parmak izine rastladı. Avukat Özaydın, kasanın zamanında çilingir işlemi gördüğünü öğrendiklerini ve bu durumun soruşturmayı derinleştirdiğini ifade etti. Özaydın, "Bu süreçte kasayla ilgisi olan herkesin sorgulanması gerekiyor. Soruşturma geniş çaplı devam ediyor ve olayın hukuki takibini sürdüreceğiz" diye konuştu.

"Devlet Bankasında Güven Sorunu"

Ailenin avukatı Özaydın, bu olayın devlet bankalarında güven sorunu yarattığını dile getirerek, “Burası bir kamu bankası, insanlar güvenerek ellerindeki varlıkları buraya yatırıyor. Ancak böyle bir olay yaşanıyorsa güvenilirlik konusunda ciddi bir problem var. Olayın üzerine gidilecek ve sorumlular bulunacak” şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

POLİS-ADLİYE Haberleri

Otoyolların denetimi Jandarmaya devredildi
Güvenpark saldırısı davasında sanığa 5 bin 172 yıl hapis cezası
Fakülte inşaatında kaza: 5 metreden düştü
Oyuncak ayıcıktan uyuşturucu çıktı
Tarlasını sürüyordu, neye uğradığını şaşırdı