Başkan Altay, KONYARAY Banliyö Hattı İçin Tarih Verdi

Konya Büyükşehir Belediyesi ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı iş birliğiyle hayata geçirilen KONYARAY Banliyö Hattı, 19,7 kilometrelik uzunluğuyla şehir içi ulaşımda büyük bir kolaylık sağlayacak.

Konya’nın şehir içi ulaşımına büyük katkı sağlayacak KONYARAY Banliyö Hattı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Konya Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle hayata geçiriliyor. 19,7 kilometrelik uzunluğundaki banliyö hattında çalışmalar yoğun bir şekilde sürdürülüyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, projenin ilerleyişiyle ilgili yaptığı açıklamada, Konya'nın raylı sistem altyapısını güçlendirmek için yoğun çaba gösterdiklerini belirtti. KONYARAY hattının Pınarbaşı’ndan başlayan bölümünde balastların serilmesi ve rayların yerleştirilmesi çalışmalarının hızla devam ettiğini kaydeden Altay, şehir içindeki kazı ve dolgu işlemlerinin tamamlandığını vurguladı.

2026 Yılında Hizmete Girecek

Başkan Altay, KONYARAY Banliyö Hattı'nın 2025 yılı ortasında inşaatının tamamlanmasının ardından elektrifikasyon çalışmalarına geçileceğini ve hattın 2026 yılı sonunda işletmeye açılacağını ifade etti. Bu süreçte KOSKİ’nin altyapı deplase çalışmaları ve TCDD ile müteahhit firmaların koordineli bir şekilde yürüttüğü çalışmalar devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Teşekkür

KONYARAY projesinin hayata geçirilmesinde büyük destek sağlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür eden Başkan Altay, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu ve TCDD Genel Müdürü Veysi Kurt’a da katkılarından dolayı minnettar olduklarını dile getirdi. Altay, Konya Büyükşehir Belediyesi olarak koordineli çalışmaları sürdüreceklerini ve KONYARAY Banliyö Hattı'nın şehre büyük bir değer katacağını belirtti.

Sanayi Bölgelerine Ulaşım Kolaylaşacak

KONYARAY Banliyö Hattı, özellikle Meram Gar'dan başlayarak sanayi bölgeleri ve Organize Sanayi Bölgesi'ne ulaşımı kolaylaştıracak. Şehir içi ulaşımı rahatlatacak bu proje, Konya'nın hem ekonomik hem de sosyal hayatına önemli bir katkı sağlayacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Gündem Haberleri

Kulu'da otomobil takla attı: 2'si çocuk, 4 yaralı
Konya’da kavşaktaki kaza anı kamerada
Konya’da 'Teknoloji Köprüsü: İnovasyon ve İş Birliği Proje Pazarı' Gerçekleşti
Akşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü bir haftalık bilançoyu paylaştı
Kulu Gişeleri yakınlarında bariyerlere çarpan motosikletin sürücüsü yaralandı