Başkan ve personel siyah kıyafetlerle mesaiye başladı

Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik ve belediye personeli, son günlerde artan kadınlara yönelik şiddet olaylarına karşı farkındalık oluşturmak amacıyla siyah kıyafetler giyerek mesaiye başladı.

Alanya Belediyesi, kadına yönelik şiddet ve cinayetlere dikkat çekmek için anlamlı bir etkinlik düzenledi. Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, Başkan Yardımcıları ve belediye personeli, siyah kıyafetler giyerek Belediye hizmet binası önünde toplandı.

Etkinliğe katılanlar, ülke genelinde kadınların maruz kaldığı üzücü olaylara karşı tepkilerini gösterdi. Gün boyunca siyah kıyafetleriyle çalışan personel, belediyeye gelen vatandaşları da bu şekilde karşıladı.

Eğitim ve Farkındalık Vurgusu

Başkan Özçelik, belediye personeline bu anlamlı etkinliğe katıldıkları için teşekkür etti. Özçelik, "Belediye olarak bugün mesaimize, son günlerde kadınlarımız üzerinde yoğun bir şekilde gerçekleşen taciz, dayak, yaralama, öldürme gibi insanlık dışı davranışları ve şiddet olaylarını protesto etmek adına siyah giyerek başladık" dedi.

Ayrıca annelere hitaben, "Çocuklarınızın eğitiminden asla taviz vermeyin ve internet ortamında nerelere uğradığını takip ediniz. Eğitimleri ile ilgili eşinizle, çevrenizle beraber çok dikkatli olalım ve arkadaşlarını iyi seçelim. Kadınlarımızı baş tacı etmeliyiz. İnanıyorum bizim toplumumuz bunu yapabilecek kabiliyete sahiptir. Biz hep birlikte bu farkındalığı oluşturabilmeliyiz" ifadelerini kullandı.

Bu anlamlı etkinlik, Alanya'da kadına yönelik şiddetle mücadelede farkındalık yaratma adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

THY kaptan pilotu İlçehin Pehlivan havada hayatını kaybetti
15,5 milyonluk fiyatıyla lüks otomobilleri geride bıraktı
Özkonak’ta Tescilli Yapı Davası: 42 Yıl Sonra Mahkeme Süreci Başladı
Ayancık ve Beytüşşebap'a hakim ataması Resmi Gazete'de
Afyonkarahisar Ekonomisine Büyük Darbe