ANTALYA (AA) - Antalya'da özel bir hastanede ameliyat edilen 2,5 aylık İzzet Emre Tuncer'in hastanede "yanlış kan verilmesi" sonucunda öldüğü iddiasına ilişkin açılan tazminat davasının görülmesine devam edildi.
Antalya 3. Tüketici Mahkemesindeki duruşmaya, İzzet bebeğin annesi Derya ve babası Mehmet Tuncer, aile avukatı Fırat Kılıç ve davalı özel hastanenin avukatı Gözde Öncü katıldı.
Duruşmada tanık olarak dinlenen Ayşe Yöntem, 2 Ekim 2015'te Derya Tuncer ile aynı özel hastanede doğum yaptığı ve doğumun ardından bebeğinin yoğun bakım ünitesine alındığını belirtti. Bir gün sonra yoğun bakımdaki bebeğine süt götürdüğü ve bu sırada davacı Tuncer çiftini yoğun bakım kapısında beklerken gördüğünü anlatan Yöntem, doktor ve hemşirelerin hasta yakınlarıyla ilgilenmediği ve yeterli açıklama yapılmadığına şahit olduğunu iddia etti.
Doktorların Tuncer çiftine, bebeklerinden ümidi kesmeleri yönünde sözler söylediğini öne süren Yöntem, "Hastanenin doktoru aileye, 'Artık hastaneye gelmenize gerek yok, gece 03.00'te bile olsa bebek öldüğü zaman biz size haber veririz.' dediler, çok acımasızca konuştular. Ben her süt vermek için indiğimde davacılar da yoğun bakım kapısında bekliyorlardı." dedi.
Tanık Ömer Yavuz ise olay tarihinde yeni doğan oğlunun yoğun bakımda tutulduğu ve genellikle yoğun bakımda yatan bebeklerin ailelerinin birbirleriyle dertleştiğini dile getirdi.
İzzet bebeğin annesi Derya Tuncer'in sürekli yoğun bakım ünitesinde ağladığına işaret eden Yavuz, "Derya, doktora her gün başka bir hastaneye gönderilmesi için yalvarıyordu. Doktor ise başka hastaneye göndermeye gerek olmadığını ve başka hastanenin kendilerini kabul etmeyeceğini söylüyordu. Bebek her gün biraz daha ölüme yaklaşıyordu, ayakları morarmıştı, zannedersem ayaklarını keseceklerini de söylemişlerdi." diye konuştu.
Duruşma, diğer tanıkların dinlenmesi ve eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.
- Anne ve avukatın açıklamaları
Duruşma sonrası basın mensuplarına açıklama yapan avukat Fırat Kılıç, duruşmada dinlenen tanıkların verdikleri ifadeler ile her şeyin açıkça ortaya konulduğu ve bu konuda adaletin doğru kararı vereceğine inandığını söyledi.
Tanık ifadelerinde hastanenin aileyi mağdur ettiği ve hiç şans verilmediğini savunan Kılıç, "Tanıklar, bebeğe yanlış kan verildiği, yanlış tedavi uygulandığı, bununla yetinmeyip ailenin çabasıyla bebeğin İstanbul'daki hastanelere götürüldüğü, bugün olayın tarafı olmayan tanıklar tarafında da anlatıldı." ifadelerini kullandı.
Anne Derya Tuncer ise hastanenin göz göre göre bebeğinin ölmesine neden olduğunu iddia etti. Tuncer, hastane yetkililerinin yaptıkları hatayı kabul etmediği, kendilerini aşağılandığı ve güvenlik tarafından zorla hastaneden çıkarıldıklarını öne sürdü.
AA