Bebek Ölümlerine Yol Açan Hastaneler Kapatıldı: Hastalar Sevk Ediliyor

İstanbul'da bebekleri anlaşmalı hastanelere sevk ederek haksız kazanç sağlayan ve ihmaller sonucu bebek ölümlerine neden olan çete hakkında hazırlanan iddianame doğrultusunda, ruhsatları iptal edilen hastaneler kapatıldı.

Ruhsatı İptal Edilen 10 Hastane Kapatıldı

İstanbul'da bebekleri anlaşmalı özel hastanelere sevk ederek haksız kazanç sağlayan ve ihmalleri sonucunda ölümlere sebebiyet veren bir çeteye yönelik iddianame hazırlandı. İddianamede yer alan hastanelerin ruhsatları iptal edilerek kapatıldı. İstanbul'da bulunan 9, Tekirdağ Çorlu'da bulunan 1 hastane, kapatılanlar arasında yer alıyor. Bu hastanelerde tedavi görmekte olan bebekler ve diğer hastalar, Sağlık Bakanlığı ekipleri tarafından kamu hastanelerine sevk edildi.

Ailelerin Şikayetleri Dikkat Çekti

Esenyurt'taki Reyap Hastanesi'nde tedavi gören bebeğinin ölüm sürecini anlatan Cemil Imrak, çocuğunun yoğun bakımdayken kalp muayenesi için kendisinden elden 5 bin TL talep edildiğini ve hastaneye nakil talebinin engellendiğini iddia etti.

Imrak, "Başka bir hastaneye sevk etmek istediğimizde, 'Bebeğiniz yolda ölebilir' diyerek engel oldular. Bebek burada vefat etti ve biz mağdur edildik" diyerek olayın tüm detaylarını paylaştı. Yaşadığı bu süreçle ilgili olarak hukuki mücadelesini sürdüreceğini ifade eden Imrak, "Hakkımı sonuna kadar arayacağım" dedi.

Kapatılan Hastaneler Kamu Hastanelerine Sevk Edildi

Bağcılar'daki TRG Hospitalist ve Avcılar'daki Özel Avcılar Hospital de ruhsatları iptal edilen hastaneler arasında yer aldı. Buralarda tedavi görmekte olan bebekler, kuvözler içinde kamu hastanelerine sevk edilirken, diğer hastalar da ambulanslarla başka hastanelere nakledildi. Sağlık Bakanlığı'nın sevk işlemlerinin sorunsuz bir şekilde tamamlandığı öğrenildi.

İddianame ve Süreç

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, çete anlaşmalı olduğu hastanelere özellikle bebekleri yönlendirerek haksız kazanç sağlıyordu. Çete üyelerinin ihmalleri sonucu bebeklerin ölümüne sebebiyet verdikleri ve aileleri tehdit ederek bebekleri başka hastanelere sevk etmeyi engelledikleri iddialar arasında yer aldı. Kapatılan hastanelerin ruhsatlarının iptal edilmesiyle birlikte Sağlık Bakanlığı, bebeklerin güvenli bir şekilde sevk edilmesini sağladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

POLİS-ADLİYE Haberleri

Bir evi yaparken diğerini yıktılar
Dilan Polat yine gözaltında
Dilan Polat'a hayasızlıktan soruşturma başlatıldı
Marketin meyve sebze reyonunda fare gezdiği görüldü
Otomobille çarpışan 18 yaşındaki elektrikli bisiklet sürücüsünün ayağı kırıldı