İlim Yayma Cemiyeti Konya Şubesi, Osmanlı Geleneği olan Bed-i Besmele ile Yaz Okulunu başlattı.
Konuyla ilgili bilgi veren Şube Müdürü Halil Bunsuz, Osmanlı döneminde çocukların okula başlaması büyük törenlerle olur, bütün mahalle eğlenerek çocuklarını okula başlatırdı. Çocukların okula törenle başlamasına “âmin alayı” veya “bed'-i besmele” denirdi.
İlim Yayma Cemiyeti Konya Şubesi olarak geleneğimizi yaşatmak ve öğretmek için Cemiyet Yaz Okulumuzu bu törenle başlattık.
Bu yıl altı farklı adreste yüzlerce öğrenciyle başlattığımız Yaz Okulumuz, 13 Ağustos tarihine kadar sürecektir.
Allah’ın insanlığa gönderdiği son ilahi kitap olan Kur’an-ı Kerim’i anlamak ve ona uygun bir hayat yaşamak isteyen Müslümanlar, Hz. Peygamberden (s.a.s) günümüze kadar her dönemde Kur’an eğitim ve öğretimine büyük önem vermiş ve bu eğitim için çeşitli kurumlar geliştirmişlerdir. Yaz Okulumuz da bu bağlamda geliştirilen önemli programlardan biridir.
İlim Yayma Cemiyeti Yaz Okulu Programı
Öğrencilere Kur’an-ı Kerim ve Adap/Olay-Yorum (İtikat, Ahlak, Siyer ve İbadet) öğretimi yanında, milli birlik ve beraberlik şuurunun geliştirilmesi, sevgi, saygı ve dostluk bağlarının güçlendirilmesi, milli ve manevi değerlerin benimsetilmesi, bir arada yaşama ve sorumluluk şuurunun geliştirilmesi gibi değerlerin kazandırılmasını amaç edinmiş bir programdır.
İlim Yayma Cemiyeti olarak 1951 yılından beri gayemiz bu kutlu ve şerefli dava için milletini ve vatanını seven genç dimağlar yetiştirmek ve onlara öncülük etmektir. Yıl içinde ortaokul düzeyindeki gençlere Marifet Okulu projesi ile eğitim, sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler düzenlenmektedir. Örgün eğitimin tatile girdiği dönemde çocukları ve gençleri başıboş bırakmamak, eğitim ve öğretimlerini aksatmamak, milli, manevi ve ahlaki bir şuur oluşturmak gayesiyle ilkokul ve ortaokul talebesi gençlere yönelik dini dersler ve sosyal etkinlikler düzenlenecektir. Yaz Okulu programları süresince gerçekleştirilecek eğitim faaliyetleri ile öğrencilerin öğrenme düzeylerine ve gelişim evrelerine uygun olarak temel düzeyde dini bir kimlik, milli bir şuur ve yeni beceriler kazanmaları hedeflenmektedir.