Belediye akaryakıtının teröristlerin ailelerine verildiği iddiası

Erzurum'da, belediyeye ait akaryakıtı, terör örgütü PKK/KCK mensuplarının ailelerine verdikleri öne sürülen ve aralarında eski Karayazı Belediye Başkanı DBP'li Karabakan'ın da bulunduğu 38 sanığın yargılanmasına devam edildi

ERZURUM (AA) - Erzurum'da belediyeye ait akaryakıtı, terör örgütü PKK/KCK mensuplarının ailelerine verdikleri öne sürülen ve aralarında eski Karayazı Belediye Başkanı DBP'li Mehmet Sait Karabakan'ın da bulunduğu 38 sanığın, "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" ile "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan yargılanmasına devam edildi.

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya sanık Karabakan, tutuklu bulunduğu Osmaniye 2 No'lu Kapalı Ceza İnfaz Kurumundan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Diğer sanıkların gelmediği duruşmada avukatları hazır bulundu.

Sanık Karabakan, yaptığı savunmada, tutuklu bulunduğu süre içerisinde ciddi sağlık problemleri yaşadığını belirtti.

Cezaevinde 3 defa kalp spazmı geçirdiğini aktaran Karabakan, "14 yıldır kalp hastasıyım. Yüzde 70'in üzerinde kalp yetmezliğim söz konusu. Hastalığım şu anda üçüncü safhada. Beşinci safha ölümü bekleme aşamasıdır. Çok ciddi sağlık problemleriyle boğuşmaktayım. Artık gündemim yargılanma ve ceza almak değil, cezaevinde hayatta kalmaktır. Ayrıca tarafıma isnat edilen hiçbir suçlamayı da kabul etmiyorum." dedi.

Sanık avukatları da müvekkillerinin ciddi sağlık sorunları yaşadığını ve sunulan raporlar doğurultusunda tahliye edilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, eksik evrakların tamamlanması amacıyla duruşmayı erteledi.

- Davanın geçmişi

Erzurum'da, terör örgütü mensuplarının cenazesine katılıp örgüt adına faaliyet yürüttüğü öne sürülen tutuklu sanık eski Karayazı Belediye Başkanı DBP'li Mehmet Sait Karabakan hakkında, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

Karabakan hakkında açılan bu dava daha sonra Karabakan'ın aynı suçtan yargılandığı ve kendisinin yanı sıra 37 kişinin de "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" ve "Silahlı terör örgütüne üye olma" suçlamalarıyla ağırlaştırılmış müebbet ve 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılandıkları başka bir dava ile birleştirilmişti.

Birleştirilen davanın iddianamesinde, Karabakan ve belediye personelinin de yer aldığı diğer sanıkların, örgütün sözde Anayasası olarak kabul edilen KCK sözleşmesinde belirtilen adalet, ekonomi, ekoloji, eğitim, yönetim ve kent meclisi komitelerini kurarak, bu komiteler aracılığıyla Kürt kökenli vatandaşların Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile bağlantılarının koparılmasını hedefledikleri anlatılıyor.

Karabakan'ın belediyedeki makam odasında yapılan aramada 1'den 6'ya kadar numaralandırılan akaryakıt takip çizelgesi bulunduğuna da işaret edilen iddianamede, Karabakan ile diğer sanıkların, belediye iş ve hizmetlerinde kullanılmak üzere alınan akaryakıtı terör örgütü PKK/KCK adına göstermiş oldukları eylem ve faaliyetlerinden dolayı tutuklu bulunan örgüt mensuplarının ailelerine dağıttıkları öne sürülüyor.

İddianamede, sanıkların ayrıca terör örgütü PKK/KCK'nın hiyerarşik yapısına dahil olmamakla birlikte terör örgütüne lojistik destek sağladıkları ve elaman kazandırdıkları belirtiliyor.

AA

Gündem Haberleri

Açık bırakılan rögara düştü, yanındaki arkadaşı dakikalar sonra fark etti
Tekirdağ’da 300 polisle dev denetim
Ambulans kaza yaptı: 7 yaralı
Virajı alamayan otomobil kaldırıma çıktı
Polis memurunun alkollü sürücü ile imtihanı