Belediyeden örnek proje: Sokak köpekleri iş sahibi oldu

Büyükçekmece'de sahipleri tarafından terk edilen sokak köpekleri, fabrika, şantiye ve atölyelerde yeni yuvalarına kavuşuyor. Belediye tarafından başlatılan projeyle 176 köpek sahiplendirildi.

Büyükçekmece Belediyesi, sahipsiz sokak köpekleri için başlattığı sahiplendirme projesiyle dikkat çekiyor. 12 Eylül 2024 tarihinde hayata geçirilen proje kapsamında, sokaklara terk edilen köpekler bakım ve tedavi süreçlerinin ardından ilçedeki fabrika, depo, şantiye ve atölyelere sahiplendiriliyor. Belediyenin Sahipsiz Hayvanlar Bakım Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde sağlık kontrolleri tamamlanan köpekler, gönüllülük esasına dayalı olarak işletmelere teslim ediliyor.

15 gün içerisinde 176 köpek sahiplendirildi ve bu köpekler artık yeni yuvalarında hem bekçilik yapıyor hem de güvenli bir ortamda yaşamlarını sürdürüyor.

İşletmeler Projeye Büyük İlgi Gösteriyor

Büyükçekmece Belediyesi'nin başlattığı sahiplendirme projesine ilgi her geçen gün artıyor. Proje kapsamında, belediye web sitesi üzerinden başvuru yapan işletmeler, istedikleri köpeği seçerek talep oluşturabiliyor. Belediye yetkilileri, randevu usulüyle işletmelere ziyaret gerçekleştiriyor ve uygun görülen işletmelere sahiplendirme protokolü imzalatılarak köpekler teslim ediliyor. Bu sayede sokakta yaşam mücadelesi veren 176 köpek, sağlıklı ve güvenli bir yaşam alanına kavuştu.

Başkan Akgün: "Sokak Hayvanlarına En İyi Şekilde Bakmak İnsani Görevimiz"

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, projeyle ilgili açıklamalarda bulundu. Sokak hayvanlarının sayısını azaltmayı ve onların daha iyi şartlarda yaşamalarını sağlamayı hedeflediklerini belirten Akgün, "Sokaktaki köpeklerin en iyi şekilde bakılması ve sahiplendirilmesi insani bir görevdir. Fabrika ve atölye gibi işletmelerde köpeklerin güvenli bir şekilde hayatlarını sürdürmeleri için sürekli işbirliği halindeyiz. Proje kapsamında köpeklerimize cip takılarak takipleri de yapılacak," dedi.

Bu örnek projeyle birlikte, Büyükçekmece'deki sahipsiz hayvanların daha fazla yuva bulması ve sokaklarda sahipsiz hayvan sayısının azalması hedefleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Devlet yetiştirdiği 729 genci kurumlara yerleştirdi
Türkiye’den Somali’ye Yardım Eli: 3 Bin Tonluk İyilik Gemisi Yola Çıktı
Türkiye'nin İlk Pandemi Hastanesi Kaderine Terk Edildi: Heybeliada Sanatoryumu Ne Olacak?
Kasa kasa patatesi çöpe döktüler
CHP'li belediye başkanı SGK borçlarına karşılık camiyi teklif etti