Beşiktaş'taki Yangın Davasının İlk Duruşması Yarın Başlayacak

Beşiktaş'ta Gece Kulübünde Çıkan Yangın Sonucu 29 Kişinin Ölümüne Sebep Olan Davanın İlk Duruşması Silivri'de Görülecek

Beşiktaş Gayrettepe'deki 16 katlı binanın eksi 1 ve eksi 2'nci katlarında bulunan gece kulübünde 2 Nisan'da meydana gelen yangın sonucunda 29 kişi hayatını kaybetmişti. Yangının ardından açılan 9 sanıklı davanın ilk duruşması yarın Silivri'deki Marmara Cezaevi yerleşkesinde saat 09.30'da başlayacak.

Yangının Detayları ve İddianame

Yangının, gece kulübündeki tadilat sırasında çıkan kıvılcımların yanıcı malzemeleri tutuşturmasıyla başladığı belirtildi. Olayın ardından yapılan incelemede, elektrikli kaynak makinesi ve sanayi tipi oksijen tüplerinin yangın yerinde bulunduğu tespit edildi. Ayrıca, yangın sırasında acil durum aydınlatmaları ve yangın dolaplarının çalışmadığı, işletme içerisinde acil durum planlarının ve yangınla mücadele eğitiminin yapılmadığı vurgulandı.

Şüpheliler ve Talep Edilen Cezalar

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, 29 kişinin "maktul", 27 kişinin "müşteki" ve 9 kişinin "şüpheli" olarak yer aldığı bildirildi. Şüpheliler arasında işletme sahipleri, tadilat işçileri ve diğer ilgili kişiler bulunuyor. Şüphelilerin, "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak" suçundan 2 yıl 8 aydan 22,5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

POLİS-ADLİYE Haberleri

Down sendromlu öğrencinin ağzının bantlandığı fotoğrafa inceleme
Mobbing iddiasıyla müdüre silah çeken öğretmen tutuklandı
Afyon’daki otobüs kazasında muavin hayatını kaybetti
Aksaray'da feci otobüs kazası: Çok sayıda ölü ve yaralı var
Ankara'da Siyasi Parti Genel Merkezine Uyuşturucu Operasyonu: 7 Gözaltı