Beyşehir Gölü’nün balıkçı tekneleri denetlendi

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, Beyşehir Gölü'nde ticari ruhsatlı balıkçı tekneleri ve satış noktalarına yönelik denetimler gerçekleştirildi. Denetimlerde balık boyları, av malzemeleri ve belgeler kontrol edildi.

Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne bağlı su ürünleri kontrol ekipleri, Beyşehir Gölü'nde ticari balıkçılık yapan teknelere ve ilçede faaliyet gösteren balık alım kantarlarına sıkı bir denetim uyguladı. Denetimler, göldeki balık popülasyonunun korunması ve balıkçılığın sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla gerçekleştirildi. Ayrıca, perakende satış yerlerinde de balık boyları kontrol edildi.

Balık Boylarına ve Belgelerine Dikkat Edildi

Denetim sırasında balıkçı tekneleri, avlanan balıkların boyları ve av malzemeleri detaylı bir şekilde incelendi. Ekipler, balıkçıların belgelerini kontrol ederek, su ürünleri mevzuatına uygun olup olmadığını denetledi. Teknelerdeki ağ göz açıklığı ve balık boyları yasal sınırlara uygunluk açısından titizlikle ölçüldü.

Avcılıkta Yasaklara Uymanın Önemi Vurgulandı

Yapılan yazılı açıklamada, sürdürülebilir su ürünleri ticareti ve balık popülasyonunun korunması için yasaklara uyulmasının hayati olduğu vurgulandı. Sazan balığı için 40 santim, sudak ve kadife sazanı için 26 santim, tatlı su kefali için ise 20 santim altı boy yasağı bulunduğu hatırlatıldı. Balıkçılık sektöründeki paydaşlara bereketli bir sezon dileğiyle yasaların önemi bir kez daha belirtildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Gündem Haberleri

Karapınar'da trafik kazaları yüzde 25 azaldı
Konya Ereğli’de Okul Geçit Görevlileri Sertifikalarını Aldı
Konya'da Park Duvarına Çarpan Otomobilde 3 Kişi Yaralandı
NEÜ'den Özbekistan çıkarması
Konya'da Otomobille Çarpışan Elektrikli Bisiklet Sürücüsü Yaralandı