Beyşehir’de 19. Anamas-Dedegül Şenlikleri Coşkuyla Kutlandı

Konya'nın Beyşehir ilçesine bağlı Kurucuova Mahallesi'nde bu yıl 19'uncusu gerçekleştirilen Anamas-Dedegül Şenlikleri, yerleşim merkezi dışında yaşayan gurbetçi Kurucuovalılar'ı da hemşerileriyle buluşturdu.

Konya'nın Beyşehir ilçesine bağlı Kurucuova Mahallesi sakinleri, Anamas Dağı eteklerindeki yaylada bu yıl 19'uncusu gerçekleştirilen Anamas-Dedegül Şenliklerinde bir araya geldi. Şenlik, yerleşim merkezi dışında yaşayan gurbetçi Kurucuovalılar'ı da hemşerileriyle buluşturarak büyük bir kaynaşma ve dayanışma etkinliği olarak dikkat çekti.

Türkiye Aşçılar Federasyonu'ndan Büyük Destek

Kurucuovalılar Kültür ve Dayanışma Derneği ile Konya Kurucuovalılar Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından müşterek olarak düzenlenen şenliğe Türkiye Aşçılar Federasyonu da destek verdi. Etkinlikte çeşitli faaliyetler ve çekilişlerin yanı sıra ağalık takdimi de gerçekleştirildi. Ayrıca, Türkiye'nin dört bir yanından şenliğe katılan dernekler bünyesindeki aşçıların katılımıyla söyleşi ve workshoplar düzenlendi ve yöresel lezzetler tanıtıldı.

Protokol ve Vatandaşlardan Yoğun Katılım

Şenliğe Beyşehir Kaymakamı Mehmet Kemal Akpınar, İlçe Belediye Başkanı Adil Bayındır, kurum amirleri, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının başkan ve temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlik boyunca yapılan faaliyetler ve katılımcıların ilgisi, şenliğin önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

Hemşehriler Buluştu, Dayanışma Güçlendi

Anamas-Dedegül Şenlikleri, sadece bir eğlence ve kutlama etkinliği olmanın ötesinde, yerleşim merkezi dışında yaşayan Kurucuovalılar için de önemli bir buluşma noktası oldu. Şenlik sayesinde hemşehriler bir araya gelerek hasret giderdi ve kültürel değerlerini yaşatmanın mutluluğunu paylaştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Gündem Haberleri

Beyşehir'de Şap Aşı Kampanyası İçin Son Tarih: 17 Kasım 2024
Karapınar Otogar Kavşağında Kaza: 3 Yaralı
Ereğli'de zincirleme kaza
Ereğli’de Son 1 Ayda 58 Yaralamalı Trafik Kazası: 84 Kişi Yaralandı
Ereğli'de İşçi Servisi ile Otomobil Çarpıştı: 2'si bebek, 10 Yaralı