Bir bina hakkında daha yıkım kararı! Deprem Konya'yı da vurdu

Konya Ereğli’nin en eski okullarından biri olan Öğretmen Abdurrahim İlkokulu’nun binası için yıkım kararı alındı. Konuyla ilgili açıklama Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden geldi.

Konuyla ilgili açıklama Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden geldi.

Yapılan açıklamada, söz konusu okulun binasının, “Yaptırılan deprem performans analizi ve teknik rapor doğrultusunda binanın yıkılmasının uygun olacağı kanaatine varılmıştır” denildi.

Önümüzdeki 2024-2025 eğitim yılında Öğretmen Abdurrahim İlkokulu’nun öğrencilerinin, Mehmet Akif Mahallesinde yeni yapılan 24 derslikli Mehmet Akif Ersoy İlkokulu'nda eğitime devam edecekleri belirtildi.

Yapılan açıklamanın tamamında;

“İlçemiz Öğretmen Abdurrahim İlkokulu ile ilgili; yaptırılan deprem performans analizi ve teknik rapor doğrultusunda binanın yıkılmasının uygun olacağı kanaatine varılmış ve Bakanlığımızın inşaat ve Emlak Genel Müdürlüğü’nün 23.07.2024 tarih ve 110588738 sayılı yazı ile yıkım kararı onaylanmıştır.

2024-2025 Eğitim Öğretim yılı itibari ile yıkılacak olan Öğretmen Abdurrahim İlkokulu binasının yenisi yapılıncaya kadar öğrencilerinin ilçemiz Mehmet Akif Mahallesinde yeni yapılan 24 derslikli Mehmet Akif Ersoy İlkokulu'nda eğitim öğretim faaliyetlerini yürütmesi kararlaştırılmıştır” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: ereglihaberleri.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haberleri

Seydişehir'de Otomobil Sulama Kanalına Uçtu: Aynı Aileden 3 Kişi Yaralandı
Muhammet Oğuzhan Yaşar'ın hayatını kaybettiği olayda 9 gözaltı
Arşiv Belgeleriyle Filistin Sergisi Meram'da Ziyarete Açıldı
Kalp krizi geçiren hasta hava ambulansıyla Konya'ya getirildi
Konya'da Motosiklet Sürücüsünün Tehlikeli Yolculuğu Kameraya Yansıdı