"Birleşik Krallık ana pazar olarak değerlendirilmeli"

AKTOB, bu ayın başında Londra'da düzenlenen Dünya Seyahat Pazarı Turizm Fuarı ve Birleşik Krallık pazarıyla ilgili bir değerlendirme raporu hazırladı- Birleşik Krallık WTM Londra 2017 Fuar-Pazar Değerlendirmesi Raporu'ndan:- "Birleşik Krallık, seyahat hac

ANTALYA (AA) - LEVENT KİŞİ - Akdeniz Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) tarafından hazırlanan Birleşik Krallık WTM Londra 2017 Fuar-Pazar Değerlendirmesi Raporu'nda, Birleşik Krallık'ın seyahat hacmi düşünüldüğünde yan pazar olarak değil ana pazar olarak değerlendirilmesi gerektiği bildirildi.

Raporda, her yıl Londra'da düzenlenen Dünya Seyahat Pazarı (WTM) Turizm Fuarı'nın 6-8 Kasım'da 37. kez kapılarını dünya turizm profesyonellerine açtığı hatırlatıldı. Fuarın ilk günü Türkiye alanında yoğun iş görüşmelerinin gerçekleştirildiği belirtilen raporda, İngiliz seyahat pazarından 2018 yılında önemli artışlar beklendiği izleniminin alındığı, tur operatörlerinin kapasite artışına gittiklerine yönelik açıklamalarda bulunduğu ve bu nedenle Türkiye’ye yönelik satış pazarlama faaliyetlerini yoğun şekilde sürdürdükleri ifade edildi.

Rapora göre, 2016'da Birleşik Krallık'tan yurt dışına gerçekleştirilen ziyaret sayısı bir önceki yıla göre yüzde 11 artarak 70,8 milyon oldu. Söz konusu ziyaretlerin yüzde 75'i Avrupa Birliği ülkelerine yapıldı.

- Geçen yıl tatile 30,1 milyar sterlin harcadılar

İngiltere, İskoçya, İrlanda ve Galler'den oluşan Birleşik Krallık'ta geçen yıl bir önceki yıla göre turizm harcamalarında artış oldu. Birleşik Krallık vatandaşları, 2016'da tatil ve eğlence amaçlı gezilerde toplam 30,1 milyar sterlin harcadı. İngilizlerin ortalama bir konaklama süresince kişi başı yaptığı harcama bin 77 sterlin olarak belirlendi.

Bileşik Krallık pazarına yönelik çalışmaların hız kazanması gerektiği belirtilen raporda, İngiliz turistlerin Türkiye'de en çok Muğla taraflarını tercih ettiği ifade edildi.

- Ana pazar olarak değerlendirilmeli

Birleşik Krallık WTM Londra 2017 Fuar-Pazar Değerlendirmesi Raporu'nda Birleşik Krallık pazarına ilişkin öneriler şöyle sıralandı:

"Birleşik Krallık, seyahat hacmi düşünüldüğünde yan pazar olarak değil ana pazar olarak değerlendirilmeli. Golf ve futbol turizminin geliştirilmesi yönünde destekler artırılmalı. Özellikle Antalya Bölgesi’ne direkt tarifeli seferler konulmalı. Turizmi destekleyen yan ürünlerin geliştirilmesi yönünde teşvikler olmalı. Doğa sporları ve doğa turizmine destekler artırılmalı. Bu alanlarda yapılacak projelere teşvikler verilmeli. Aile konseptine yönelik tanıtımlar artırılmalı."

- "İngiltere üçüncü kaynak pazar olabilir"

AKTOB Başkanı Erkan Yağcı, AA muhabirine, Türkiye'nin iki kaynak pazarının Almanya ile Rusya olduğunu ve üçüncü kaynak pazar oluşturulması noktasında önerilerde bulunduklarını söyledi.

İngiltere pazarının üzerinde çalışılması gerektiğini ifade eden Yağcı, "İngiltere, ülkemizin turizmde üçüncü kaynak pazarı olabilmesi için oldukça uygun. Büyük turizm ülkelerinin ikiden fazla kaynak pazarı var. Türkiye'nin de bunu başarması gerekiyor." dedi.

İngiltere'den Türkiye'ye gelen turist sayısının 4 milyona kadar çıkabileceğine dikkati çeken Yağcı, "Bu sayıyı yakaladığımız anda İngiltere'nin de bir kaynak pazarımız olduğunu kabul edebiliriz." diye konuştu.

AA

Ekonomi Haberleri

Benzine yeni, yine, yeniden zam
Konya 1893 Kişi Arıyor
Bakan Işıkhan'dan Asgari Ücret Açıklaması
Sanayide kış lastiği yoğunluğu: Fiyatlar 11 bin TL’den başlıyor
Hava muhalefeti hamsi fiyatını ikiye katladı