ANKARA (AA) - YILDIZ NEVİN GÜNDOĞMUŞ - Kas hastası 17 yaşındaki genç, odasına kurduğu müzik sistemiyle arabesk rap ve big bass söyleyerek hayata tutunuyor.
Karapürçek Mahallesi'nde bir gecekonduda anne babası ve iki kardeşiyle yaşayan Mevlüt Batuhan Beyan, 7 yıl önce yakalandığı kas hastalığı dolayısıyla yürüme yetisini kaybetti. Solunum sıkıntısından dolayı nefes borusuna delik açılan (trakeostomi) Batuhan, yatağa bağlı olarak yaşamını sürdürüyor.
Ankara Dr. Sami Ulus Kadın Doğum Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesinin sağladığı evde sağlık hizmetiyle tedavisi süren Beyan, odasının duvarlarına yazdığı yazılar, kurduğu müzik sistemi ve Beşiktaş sevgisiyle hastalığının üstesinden gelmeye çalışıyor.
Beyan, AA muhabirine, arabesk rap tarzında şarkı sözü yazıp söylediğini ve big bass yaptığını belirterek, "Ben derdimi kimseye anlatamıyorum, kaleme döküyorum, mikrofona söylüyorum öyle anlıyorlar" dedi.
Kardeşleriyle yaptığı besteleri YouTube'a yüklediklerini anlatan Beyan, "Epey bir beğeni oldu. Sonra beste sayısı 3-4 oldu" ifadesini kullandı.
Doktorunun konuştukça ve şarkı söyledikçe ciğerlerinin açılacağını ifade ettiğini belirten Beyan, şarkı söylediğinde kendisini çok iyi hissettiğini vurguladı.
Beyan, "Şarkı söyleyince sanki her şeyi unutuyorum. hasta olduğumu unutuyorum. Doktorumun dediği gibi hayattan kopmamak lazım. Hayat güzel yalan dünya olsa bile güzel. Kendim bir yere gelmeye çalışıyorum, yavaşça bir yere geleceğim inşallah" diye konuştu.
-"İstediklerimi alıyor babam ama borcu çok"
Odasının duvarlarını yazdığı şarkı sözleriyle ve Beşiktaş bayraklarıyla süsleyen Beyan, "Ben Türkiye'den başkanlarımdan, bakanlarımdan yardım istiyorum. Babam çok zor durumda. Bazen oluyor, ekmek parası bulamıyoruz. 24 saat yatan bir çocuğun istekleri bitmez. İstediklerimi alıyor babam ama borcu çok" dedi.
Anne Ülviye Beyan da Batuhan'ın son bir senedir yatağa bağlı olarak yaşadığını dile getirerek, "Zorluğu tabii ki var ama o hayata tutunduğu, güldüğü zaman her şeyi unutuyoruz. İlk zamanlar çok üzüldük, şimdi müzikle uğraşıyor. Biz de destek oluyoruz. Mutlu olması çok güzel, 'hastayım' diye içine kapanmadı" diye konuştu.
-"Batuhan örnek bir hastamız"
Ankara Dr. Sami Ulus Kadın Doğum Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nurullah Okumuş, evde sağlık hizmetleri çalışmaları kapsamında ev ziyaretleri yaparken Batuhan ile tanıştığını belirtti.
Batuhan'a "Kendi bestelerimi yapıyor ve şarkı söylüyorum" dediğinde inanamadığını dile getiren Okumuş, "Çünkü trakeostomi hastalarının normalde konuşmaları da çok zor, Batuhan buna rağmen şarkı söylüyormuş, ben de inanmadım. Bize bir konser ver dedim bize küçük bir konser verdi. Gerçekten çok sevindim ve heyecanlandım" şeklinde konuştu.
İyileşme sürecinde moral ve motivasyonun önemine işaret eden Okumuş, şunları söyledi:
"Hayata bağlanmak, umutlarına, isteklerine, taleplerine ulaşmak için bir şeyler yapabilmek çok önemli. İyileşme süreçlerini hızlandırıyor. Batuhan bunu en iyi şekilde becermiş, o yüzden örnek bir hasta. Hiçbir zaman hayattan kopmamak, hayata sımsıkı bağlanmak gerektiğini gösteren bir hastamız. 'Bu benim başıma niye geldi' demeyip, bu hastalıkla mücadele etmeyi başarabilmiş, becerebilmiş bir hastamız."