Bosna Hersek'te "Diaspora Kongresi" başladı

SARAYBOSNA (AA) - Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da, 8. Diaspora Kongresi başladı.Bosna Hersek Diaspora Birliği (SSD BiH) tarafından bu yıl sekizincisi...

SARAYBOSNA (AA) - Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da, 8. Diaspora Kongresi başladı.

Bosna Hersek Diaspora Birliği (SSD BiH) tarafından bu yıl sekizincisi düzenlenen kongrede, "Diaspora ve Bosna Hersek'in ortak geleceği" konusu ele alındı.

SSD BiH Başkanı Hasan Sehovic, açılışta yaptığı konuşmada, Bosna Hersek vatandaşlarından yaklaşık 2 milyon kişinin 52 farklı ülkede yaşadığını anımsatarak, "Bu sınırlar içerisinde yaşamasak da her zaman buradayız. Mesajımız ortak gelecek kurmaktır. Bosna Hersek'le beraber var olmak istiyoruz." dedi.

Diasporanın Bosna Hersek kurumlarıyla ortak projeler geliştirmesi gerektiğine işaret eden Sehovic, memleketlerine dönen iş adamlarının yatırım anlamında son derece yardımcı olabileceklerini söyledi.

Sehovic, yatırımcıları Bosna Hersek'e çekmek için iş forumlarında tanıtılacak birçok proje hazırladıklarını sözlerine ekledi.

Bosna Hersek İnsan Hakları ve Göçmen İşleri Bakanı Semiha Borovac da bakanlık olarak diasporayla ortak projeler geliştireceklerini söyleyerek, "Ekonomi, kültür, eğitim, spor gibi diasporayı Bosna Hersek'le bağlayan ve onları bu ülkenin bir parçası gibi hissettiren alanlarda işbirliği yapmayı hedefliyoruz." diye konuştu.

Kongre kapsamında, "Diasporanın, Bosna Hersek ekonomisine etkileri" ve "Diasporanın, Bosna Hersek dili ve kültürünü koruma" konulu çalıştayların düzenlenmesi bekleniyor.

AA

Gündem Haberleri

CHP önünde Ekrem İmamoğlu protestosu
Ameliyat masasındayken işten çıkarıldı
Eski ehliyetlerin son kullanma tarihi doluyor
Lübnan’dan kaçanlar gemilerle Mersin’e geliyor
Adana kebabına limon sıkılır mı? Ustası son noktayı koydu