- Mayalanması esnasında ürettiği laktik asit ise ender gıdamaddelerinde bulunuyor ve bu değerli asit türünün hazmıkolaylaştırıcı etkisi var.
- Süt yapıcı özelliği sebebiyle hamile bayanlaraveyahut vitamin kaynağı olaraksporculara tavsiye ediliyor.
- İçinde en başta yüzde 20 şeker olsa da daha sonra yüzde8′lere kadar düşüyor.
- İçindeki yağ oranı da sıfır. Bağırsak florasını düzenler. İçindekiaktif mayalarla probiyotik özelliği vardır.
- Zengin karbonhidrat,protein ve B vitamini içeriği sebebiyle enerji ihtiyacı fazla olan kişiler, gebeler, sporcular ve kilo almak isteyenkişilerin kullanımı için uygundur.
- Karbonhidrat ve proteinin yanı sıra birden çok besin öğesini içerdiğinden besleyici özelliği nedeniyle “sıvı ekmek” olarak anılır.
- Zihin açıcı ve sinirleri dinlendirici etkisi vardır.
- Öksürük tedavisinde kullanıldığı bilinmektedir.