Bozkır’dan 16. Uluslararası Robot Yarışması İçin 4 Robot Hazırlandı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Erzurum’da düzenlenecek 16. Uluslararası Robot Yarışmasına katılacak olan Bozkır'dan 4 robot, öğretmen ve öğrencilerin özverili çalışmalarıyla hazırlandı.

Konya'nın Bozkır ilçesinde, Milli Eğitim Bakanlığı'nın düzenlediği 16-19 Ekim 2024 tarihleri arasında Erzurum’da gerçekleştirilecek 16. Uluslararası Robot Yarışmasına katılacak robotlar hazırlandı. Bozkır’dan farklı okullardan öğretmen ve öğrencilerin yürüttüğü yoğun çalışmalar sonucunda, yarışmaya katılacak 4 robot tamamlandı.

2 Aylık Yoğun Çalışma

Yarışmaya katılacak robotların hazırlanması süreci yaklaşık 2 ay sürdü. 4 öğretmenin rehberliğinde 8 öğrenci, robotları yapmak için titizlikle çalıştı. Her bir robot, yarışma standartlarına uygun şekilde tasarlandı ve yarışmaya hazır hale getirildi.

Kaymakam Mete'den Başarı Dileği

Bozkır Anadolu Lisesi çok amaçlı salonunda sergilenen robotlar, Bozkır Kaymakamı Atilla Mete tarafından da incelendi. Kaymakam Mete, öğrencilerin çalışmalarını yerinde gözlemleyerek onlara başarılar diledi. Öğrencilerin projelerinden memnuniyet duyduğunu belirten Mete, bu tür etkinliklerin öğrencilerin teknik becerilerini geliştirmesi açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haberleri

Konya'da gülümseten takas: Arabasını iPhone'la değiştirdi
Karapınar’da İlkokul Öğrencilerine Ağız ve Diş Sağlığı Eğitimi Verildi
Başkan Altay: Konya Sizi Yavaş Yavaş İçine Çekiyor
Duvara çarpan otomobilin sürücüsü direksiyonda can verdi
İhracatta Tüm Dünyaya Köprü Olacağız