BURSA (AA) - Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Bursa Teknoloji Koordinasyon ve Ar-Ge Merkezi'nin (BUTEKOM), ulusal bir marka olma yolunda ilerlediğini bildirdi.
Burkay, yazılı açıklamasında, BTSO'nun vizyonuyla 2014 yılında yeni bir kimlik kazanan BUTEKOM'un, tekstil firmalarının çözüm ortağı olma hedefiyle çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.
BTSO öncülüğünde DOSAB'da 13 bin metrekarelik yeni bir komplekse sahip BUTEKOM'un, Tekstil ve Teknik Tekstil Mükemmeliyet Merkezi aracılığıyla sektörün inovasyon odaklı büyümesine öncülük etmeye başladığını ifade eden Burkay, merkezin tekstil ve hazır giyim sektörlerine yönelik bin 220 farklı test yapabilme kapasitesiyle dikkati çektiğini kaydetti.
Burkay, Türkiye'nin ilk Tekstil ve Teknik Tekstil Mükemmeliyet Merkezi'ne sahip BUTEKOM'un, kısa sürede Bursa'nın değil, Türkiye'deki tekstil devlerinin ilgi odağı olduğunu vurgulayarak, "Önümüzdeki günlerde açılış töreni yapılacak BUTEKOM, Bursalı firmaların yanı sıra İstanbul, Denizli ve Tekirdağ gibi birçok farklı ildeki tekstil markalarının Ar-Ge taleplerine cevap verecek. Tekstil sektöründe faaliyet gösteren yerel ve ulusal yaklaşık 35 farklı firma ile ortak projeler geliştiren BUTEKOM, Türk tekstil sektörünün katma değerli üretim kabiliyetine büyük katkı sağlıyor." değerlendirmesinde bulundu.
BUTEKOM'un Ar-Ge ve inovasyona dayalı üretime geçişte firmalara rehberlik ettiğinin altını çizen Burkay, şunları ifade etti:
"Merkez, tekstil sektörünün sürdürebilir büyümesine liderlik etmeye başladı. BUTEKOM ulusal bir marka olma yolunda ilerliyor. Yeni teknolojiler geliştirmek ve yüksek katma değerli üretime geçişte merkezimiz öncü bir rol oynuyor. BUTEKOM bünyesinde hizmet veren Tekstil ve Teknik Tekstil Mükemmeliyet Merkezi'miz bu konuda sektörde farkındalık oluşturmayı başarıyor. BUTEKOM'un bu performansı ile kısa bir süre içinde Türkiye çapında aranan bir marka haline geleceğine inanıyorum."
Burkay, akıllı tekstiller, nano ürünler ve üç boyutlu kumaş teknolojilerinin konuşulduğu bir ortamda firmaların inovasyondan ve Ar-Ge’den uzak olmaması gerektiğini belirterek, şöyle devam etti:
"Merkezimizde uzay ve savunma tekstilleri, spor tekstilleri, kompozit malzemeler, ev teknik tekstilleri, jeotekstiller, giyim teknik tekstilleri, plastik ve kauçuk çeşitli alanlarda test yapabiliyoruz. BUTEKOM bünyesinde yeni yatırımlarımız da devam ediyor. İleri Kompozit Malzemeler Araştırma ve Mükemmeliyet Merkezi’ni de yakın zamanda hizmete açacağız. Kalkınma Bakanlığı tarafından da onaylanan bu merkezimizin yanı sıra Nanoteknoloji Mükemmeliyet Merkezi konusunda da çalışmalarımız sürüyor. Bir Ar-Ge üssü haline gelen BUTEKOM, Ar-Ge atmosferiyle üretimde katma değerin artmasını sağlayacak. Firmaların büyüme yolculuğuna destek katacak."
AA