Evde haftanın en az iki günü hamsi tava piştiğini söyleyenTuğçe Özkaner, hamsi tavanın, lezzetli, çok sevilen, ancak yapılışı da zahmetli bir yemek olduğunu belirtti. Üniversitede bitirme projesine başlarken aklına ilk gelen fikirin tava tasarlamak olduğunu kaydeden Özkaner, Samsun'a gittiğinde annesine bu fikri açıkladığını ve ''Karadeniz de çok satar'' diyerek kendisini yüreklendirdiğini ifade etti. Annesinin pratik fikirlerinden de yararlanarak adını ''Hamsea'' koyduğu ürünü tasarladığını bildiren Özkaner, şunları söyledi:
''Hamsea çift taraflı bir tava. En önemli sorun, hamsi tavanın çevrilmesi sırasında yağ dökülmesi ve sızıntı olması. Bu hem yemeğin şeklini deforme ediyor, hem de el ve kollarda yanıklara neden oluyor. Tasarım konusunda çalışırken, daha önce hamsi tava yapmamış olan arkadaşımın annesinden de faydalandık. En az 100 defa ona hamsi tava hazırlattık, bu sürecin tamamını da kamerayla kaydettik. En hassas hatanın nerede ortaya çıktığını tespit ettik. Proje sonunda, hamsi tava konusunda deneyimi olmayan denekler bile mükemmel ürünler ortaya çıkardı.
HİLTON OTEL'İN ŞEFİ İSTEDİ
İzmir'de bu tasarımı, ısıya dayanıklı camdan yapabilecek bir yer bulamayınca mecburen sanayide dökümden ürettirdik. ''Hamsea'' adıyla patent aldıktan sonra ürünün piyasaya sürülecek hali kesinlikle ısıya dayanıklı camdan olacak. Şimdiden kapımızı çalan firmalar var. Tasarım sürecinde fikirlerine başvurduğumuz İzmir Hilton Otel'in şefi Ahmet Yıldız, 'Üretimden sonra ilk Hamsea'yi mutfağımda görmek istiyorum' dedi.''