Bu Kentte Değişim Var!

Fatıma Nur Mücevher

 

Taşkent,  kayalıkların içinde bulunan bir güzide kenttir. Tabir yerinde ise kardelendir ya da taş delen demek daha mı doğru olurdu?

Yerleşim yapısını göze aldığımızda engebeli demekten ise taşlı demek daha uygun olur. Bununla birlikte yerleşim yeri nasıl olursa olsun gerek havası, gerek insanı, gerek var olduğu zorlu şartlarla Taşkent aşktır. Hayranlıktır.

 

Taşından, toprağından, suyundan nasiplendiğimiz, zorlukla beraber şükrü de eda etmemizi hatırlatan bu güzide ilçe hakikaten bölgenin zenginliğidir.  Türkiye’nin başbakanı Ahmet DAVUTOĞLU bu toprağın evladı, buz gibi soğuk suyu, yurt dışına dahi götürülen bıçağı, dünyanın en yaşlı 2’nci- Türkiye’nin ise en yaşlı ağacı Ağıl Ardıç burada, Çetmi şelalesi burada, sayısız alimi burada. Tadı damakta iz bırakan kiraz, ceviz burada… Zengin yerler vesselam.

 

***

 

Ramazan Bayramı’nın ikinci günü yani 18 Temmuz’da Taşkent Kaymakamlığı ve Taşkent Belediyesi tarafından gerçekleştirilen “Taşkent Turizm ve Kiraz  Festivali” oldukça yoğun bir katılımla gerçekleşmişti. Festivaller birlik ve beraberliklerin perçinleşmesi, özlemlerin giderilmesi açısından oldukça etkilidir. Gerek yurt içinden ve gerek yurt dışından ciddi bir katılım olmuştur. Festival vesilesi ile Taşkent’e getirilen hizmetleri ve yatırımları Başkan Osman ARI’dan dinledik. Kısa bir zaman zarfında pek çok güzel projeye imza atıldığına bir kez daha şahit olduk.

 

Festival 18 Temmuz ile sınırlı kalmamış. Anlaşılan kısa sürede bir canlılık amaçlanmamış.

4-5 Ağustos tarihlerinde yurt içi ve yurt dışından usta fotoğrafçılar davet edilmişmiş olup bu oldukça güzel bir faaliyet olmuştur. Özellikle tanıtım noktasında, farklı kollardan dünyaya verilen bir mesajdır.  Taşkent’in hemen hemen her mahallesi her sokağına girildi. Usta Fotoğrafçılar renkli bir çalışma ortaya çıkardı. Halkla bütünleştiler, renkli sohbetler oldu.  Üstelik bu fotoğraflar kadrajlarda saklı kalmayacak 8 Ağustos 2015 Cumartesi günü bir sergi yapılacak, sergiden daha önemlisi ise Taşkent için bir nevi Değer Albümü olacak. Bu vesile ile Taşkent için gelen ve ağır sırt çantaları ile yüreklerine kocaman muhabbetler koyan başta Reha BİLİR hocamız olmak üzere, çok değerli  Âdem AĞUŞ Hocama ve yeni tanışmamıza rağmen hep tanıyormuşuz gibi hissi uyandıran Selma DEMİRKOL ve kardeşi Sema DEMİRKOL’a,  Yüksel AÇIKGÖZ, Mamdooh AL SALEH, Fatma DEMİR, Yekini DJOUBEROU, Cihan KARACA, Matti J. NİEMİ, Ali SAMEI, George VARDAKIS, Serdar AKYAY, Jacky HUTTİNG ve Salim ŞİMŞEK üstatlara  en kalbi teşekkürlerim ile. Sizlerle tanışmak harika idi…

 

***

 

Yine festivalin devamı niteliğinde 25-27 Eylül’de “Bölgeye Yön Veren Alimler”  Çalıştayı gerçekleştirilecek. Bu sayede bölgenin manevi zenginlikleri de panel sonrasında çıkarılacak bir kitap ile tanıtılmış olacak.

 

Son olarak ise “Bölgesel Tarım” çalıştayı icra edilecek olup, bölgenin tarım alanında ışığı olacak. Tüm  faaliyetler neticesinde  ise 3 zengin  eser çıkacak:

 

-Taşkent’te Geleneksel Yaşam

-Taşkent Fotoğraf Albümü

-Bölgeye Yön Veren Alimler

 

Bunları neden yazdığıma gelince, Taşkent çok daha fazlasını hak ediyor ve siz değerli dostlar buyurun gelin ve bu beldeyi ziyaret edin…

 

Selam ve dua ile.

Yorum Yap
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.